Beren Saat, Duru'nun Yeni Reklam Yüzü Oldu!

  • 11 yıl önce eklendi
  • 1626 defa incelendi
  • Puan : star star star star 32 incelemede 4 puan almıştır.
Türkiye’de kişisel bakım ürünleri sektörünün en büyük firmalarından biri olan Evyap’ın, ülkemizde en fazla eve ulaşan kişisel temizlik markası Duru, yeni reklam kampanyasına Beren Saat’le start verdi. Beren Saat, Duru ile “canlılık” konseptinde buluşurken, reklam filminde Duru Perfume Duş Jeli’ni kullanarak her duşta hislerinde ve bedeninde oluşan canlılığı anlatıyor.

Türkiye’de katı ve sıvı sabun kişi başı tüketiminin dünya ortalamasının üzerinde olduğunu(ii)belirten Evyap Pazarlama Grup Başkanı Mustafa Arın, Evyap’ın kurulduğu 1927 yılından bugüne sürekli geliştiğini ve artık dünyanın önde gelen sabun ve kişisel bakım ürünleri üreticilerinden biri olduğunu vurguladı. Türkiye’de kişi başı duşjeli kullanımının dünya ortalamasının yaklaşık dörtte biri seviyesinde olduğunu belirten Arın, bu kampanyanın kişisel bakım konusunda bilinçlendirmeyi amaçladığını söyledi.

Duru’nun yeni kampanyasının özellikleri hakkında bilgi veren Evyap Pazarlama Direktörü Burç Üstün ise kampanyanın sadece reklam filmiyle sınırlı kalmayacağını,tüketiciye ulaşan tüm mecraları etkin bir şekilde kullanacaklarını belirtti. Burç Üstün, Duru’nun Türkiye’de kişisel temizlik kategorisinde en çok bilinen markası olduğuna dikkat çekti.

TÜRKİYE’nin sabun ihracatının önemli bir kısmını tek başına gerçekleştiren Evyap, Duru markası için Beren Saat’in reklam yüzü olduğu iddialı bir kampanyaya imza attı.

Son dönemlerdeki başarılı işleri ile birçok markadan kampanya teklifleri alan ve bu konuda çok hassas ve seçici davranan Beren Saat, Duru’yu tercih etmesiyle ilgili olarak, "Duru markasını herkes gibi ben de tanıyordum. Duru Parfüm Duş Jeli ürünlerini denediğimde ise kararımı hemen verdim ve kampanyada tüm kalbimle yer aldım. Öncelikle bir oyuncu olarak, Duru’nun yeni reklam yüzü olmanın heyecanını taşıyorum. Gerçekten pozitif bir ekiple, güzel vakit geçirerek ve emek harcayarak, Duru’nun tüm canlı enerjisini yansıtan bir reklam filmi çıkardığımıza inanıyorum” dedi.

Beren Saat, Duru ile “canlılık” konseptinde buluşurken, reklam filminde Duru Perfume Duş Jeli’ni kullanarak ruhunda ve bedeninde oluşan canlılığı anlatıyor ve “Duru Perfume Duş Jeli ile Her Duşta Canlılığı Hisset” mesajını veriyor.

2012 sonunda Türkiye’de katı sabun, sıvı sabun, duş jellerini de içine alan kişisel temizlik pazarında %22,5 miktar payı(iii) ile birinci firma konumunda kapatan ve 2013 Nisan sonu verilerinde %20,9 miktar payı(iv)ile liderliğini sürdüren Evyap Pazarlama Grup Başkanı Mustafa Arın,yapılan çok geniş kapsamlı araştırmalar sonunda yeni kampanyalarının yüzü olarak, alanında en başarılısı ile çalışmaları gerektiğini bunun için de Beren Saat’in tek isim olarak belirlendiğini söyledi. Mustafa Arın,“Reklamda ünlü kullanmaya karar verdikten sonra, Beren Saat’te karar kılmak çok zor olmadı. Duru kendi kategorisinin yıldız markası, dolayısıyla eğer Duru bir ünlü kullanacaksa bu, markanın gücüne ve büyüklüğüne uyan bir ünlü olmalıydı. Bu kampanyayı çok iyi taşıyabilecek, tüketicinin tanıdığı ve beğendiği ünlü bir yüz olarak da Beren Saat bizim için en iyi seçenek oldu” dedi. Mustafa Arın,tüketicilerle gerçekleştirdikleri odak grup oturumlarında, ‘Duru markası bir ünlü olsa kim olurdu?’ sorusuna en çok ‘Beren Saat’ cevabını aldıklarını belirterek, “Bunun sebebini sorduğumuzda Beren Saat’in Duru markası gibi güzel,doğal ve canlı olduğu yanıtını aldık” dedi.

Duru’nun yeni kampanyasının özellikleri hakkında bilgi veren Evyap Pazarlama Direktörü Burç Üstün ise kampanyanın sadece reklam filmiyle sınırlı kalmayacağını, tüketiciye ulaşan tüm mecraları etkin bir şekilde kullanacaklarını belirtti. Burç Üstün, Duru’nun Türkiye’de kişisel temizlik kategorisinde en çok bilinen markası olduğuna da dikkat çekti.

Yeni reklam kampanyasının ana temasının ‘canlılık’ olduğunu da belirten Evyap yetkilileri, Beren Saat’ ile çıktıkları büyük kampanya yolundan pazardaki hedeflerine kadar özetle şunları söylediler:

• Duş jelinde yüksek büyüme hedefimiz var.
• Tüketicilerimizgündelik hayatlarının yoğun temposunda koşuştururken, yaşamdan zevk almak için her an canlı ve pozitif olmak istiyorlar. Duru’nun doğal içerikleri ve güzel kokularıyla cildi tertemiz yapması, cilde nefes aldırması ise hem fiziksel olarak hem de duygusal anlamda bir canlılık sağlıyor ve gündelik hayatın ayrılmaz bir parçası oluyor.
• En büyük hedeflerimizden biri daha fazla haneye duş jelinin girmesini sağlamak. Türkiye’de her 100 hanenin sadece 21’ine duş jeli giriyor. Bu da toplamda yaklaşık 19 milyon hane içinde sadece 4 milyon haneye tekabül ediyor(V). Duş jeli halen Türkiye’nin büyük çoğunluğu için bilinmeyen ya da denenmemiş bir ürün.
• Avrupa ve Amerika’da gündelik duş alma rituelinin vazgeçilemez parçası haline gelen bu ürünü anlatabilmek için hem tüketiciye verdiğimiz mesajın güçlü olması, hem de mesajı ileten kişinin ikna edici ve ilgi çekici olması gerekiyordu.
• Duru kendi kategorisinin yıldız markası. Araştırmalara göre, Beren Saat de, Türkiye’nin açık ara en çok bilinen ve en çok beğenilen ünlü ismi.İki yıldızı biraraya getirmek en doğru seçimdi.
• Kampanya kapsamında bir reklam prodüksiyonu gerçekleştirdik ve Haziran’ın ilk yarısında TV’lerde yayına girdi. Ayrıca kampanyamızı Beren Saat’in de katılımıyla birçok mecrada güçlü bir şekilde destekleyeceğiz. Bunun en önemli ayağı bu yıl daha da çok odaklandığımız dijital ve sosyal medya olacak. Duru Facebook sayfasını takip eden tüketicilerimizi daha öncede olduğu gibi kampanya sürecimizdebir çok sürpriz bekliyor.
• Bu kampanya için hazırladığımız görseller, gerçekten çok etkileyici ve dikkat çekici oldu. Bu görselleri kullandığımız açık hava reklamları da Türkiye’nin birçok ilinde yer alacak.
• Dahaönce tanıtımını gerçekleştirmediğimiz Duru Perfume duş jellerimizin tanıtımını kampanyamız ile hayata geçirmiş olacağız. Duru Perfume serimiz, duş jeli kategorisine yeni bir nefes ve heyecan getirmiş durumda.Tüketicilerin duş jelinden en önemli beklentileri arasında yer alan, “iyi ve etkili temizliğin” yanı sıra doğal içerik, yoğun ve kalıcı koku özelliklerine de sahip olan başarılı serimiz Duru Perfume, toplam 3 varyanttan oluşuyor. Orkide, Lilyum ve Gül’ün mucize kokularını ve doğal içeriklerini etkin bir şekilde sunan Duru Perfume duş jeli serimiz, bu konuda pazarda kendine özgü bir çizgi yakalayarak öncü altmarka konumuna geldi.
• Yaptığımız araştırmalar, kadınların en çok bildiği ve kullandığı kişisel temizlik markasının Duru olduğunu gösteriyor. Tüketici kitlesi böylesine büyük olunca, bu tüketiciler birçok olumlu algıyı Duru’ya atfediyor. Bunlardan en fazla öne çıkanlar Duru’nun renkli, doğal, dinamik, güvenilir, kaliteli ve çok fazla çeşit sunan bir marka olması. Yeni kampanyamızla birlikte Duru’nun renkli, canlı, modern ve popüler bir marka olarak algılanmasının daha da ön plana çıkacağını düşünüyoruz.




İlgili etiketler : Duru, Evyap, Sabun, Beren Saat, Reklam,

Haber Sahibi

Duru
  • Eklenme Tarihi

    : 26 Haziran 2013
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Haziran 2013
  • Trafik

    : 1626

Diğer Duru Haberleri

Benzer Haberler

  • Buyaka AVM Pembe Top Buyaka'da

    Pembe Top Buyaka'da

    Meme Kanseri  Bilinçlendirme Ayı’nda Anadolu Efes’in Unics Kazan İle Oynadığı Maçta  Beren Saat’in Hava Atışını Gerçekleştirdiği Pembe Top ve Fotoğraf Sergisi Buyaka’da Türkiye’n...
    31 Ekim 20142041 defa incelendi
  • Duru Duru Perfume Duş Jeli ile Her Duşta Canlılığı Hisset

    Duru Perfume Duş Jeli ile Her Duşta Canlılığı Hisset

    TÜRKİYE’DEen güçlü kişisel temizlik markalarından Duru’nun Beren Saat’li reklam kampanyası büyük ilgi görürken,kampanyanın kamera arkasında da birbirinden renkli  ve ‘canlılık’ dolu sah...
    30 Eylül 20131671 defa incelendi
  • Dalan Zeytinyağlı Sabun Devi Dalan İzmir Fuarı'nda

    Zeytinyağlı Sabun Devi Dalan İzmir Fuarı'nda

    70 yıllık geçmişiyle zeytinyağlı sabun denince akla ilk gelen marka olan Dalan, yüzlerce ürünün sergileneceği ve satışının yapılacağı İzmir Fuarı’nda her seneki yerini alıyor. Türkiye’nin en...
    31 Ağustos 20123595 defa incelendi
  • Saat & Saat Saat&Saat Korupark'ta Açıldı

    Saat&Saat Korupark'ta Açıldı

    1971'den bu yana saat sektöründe faaliyet gösteren Saat&Saat , Korupark Alışveriş Merkezi ’nde açıldı. Korupark Alışveriş Merkezi yeni bir markayı daha bünyesine dahil etti. Dünyaca...
    14 Aralık 201112450 defa incelendi
  • Tory Burch Tory Burch Sonbahar/Kış 2014 Saat Koleksiyonu

    Tory Burch Sonbahar/Kış 2014 Saat Koleksiyonu

    Tory Burch Sonbahar/Kış 2014 Saat Koleksiyonu, markanın geçmişi hakkında ipuçları veriyor. Tory Burch’ün, geçmişinden ilham alarak tasarladığı ilk saat koleksiyonu, Tory Burch Zorlu Center,...
    19 Aralık 20142172 defa incelendi