Aras Kargo'da Hedef 1 Milyarın Üstünde Ciro

  • 7 yıl önce eklendi
  • 1132 defa incelendi
  • Puan : star star star star 20 incelemede 3,8 puan almıştır.
Geçtiğimiz yılı yüzde 14 büyüme ve 965 milyon TL ciro ile kapatan Aras Kargo, 2017’de 1 milyar TL’nin üstünde ciro ve yüzde 19 büyüme hedefliyor. Erkek egemen sektörde, hayata geçirdiği uygulamalarla kadınları daha fazla iş hayatına kazandırmayı amaçlayan şirket, yüzde 17 olan kadın çalışan oranını da yılsonuna kadar yüzde 20’ye çıkarmayı planlıyor.

Dünya markası olma vizyonuyla yatırımlarına devam eden Aras Kargo, 2016 yılında da istikrarlı büyümesini sürdürdü. Toplam 825 şube, 29 transfer merkezi, 4 binden fazla araç ve 12 bin çalışanıyla Türkiye’nin en geniş dağıtım ağına sahip kargo şirketi olan Aras Kargo,  2016 yılını yüzde 14 büyüme ve 965 milyon TL ciro ile kapattı.

Evrim Aras: Dijital dönüşümü başlatarak sektördeki öncülüğümüzü sürdürdük
2016 yılında özellikle dijital dönüşüm konusunda önemli adımlar attıklarını ve yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen istikrarlı büyümelerini sürdürdüklerini belirten Evrim Aras, 2017 yılında da yatırımlarına ara vermeden devam edeceklerini söyledi.

Evrim Aras: “2016 yılı bizim için sektörün öncü ve yenilikçi markası olarak pek çok konuda öncülüğümüzü sürdürdüğümüz bir yıl oldu. Tüm iş süreçlerimizi yeniden yorumladığımız dijital dönüşüm sürecini başlatarak, ülkemize dünya standartlarında bir transfer merkezi kazandırmanın ve her birimi etkileyen yeni bir iş kültürü oluşturmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl, her türlü zorluğa rağmen yatırım yapmaya devam ederek 965 milyon TL ciro ve yüzde 14 büyüme elde ettik” dedi.

2017 yılında 1 milyar TL ciro
Evrim Aras, 2017 yılında büyüme hedeflerinin yüzde 19 olduğunun altını çizerek sözlerine şöyle devam etti: “Aras Kargo’yu “Türkiye’nin dünya markası” yapma hedefine kararlı adımlarla ilerlerken dijital dönüşüm sürecine 2017 yılında da devam ederek, akıllı teknolojiler sayesinde büyüme, verimlilik, karlılık ve rekabet potansiyelimiz artırmayı planlıyoruz. Bu anlamda e-ticaret en önem verdiğimiz alanlardan biri. E-ticaret sektöründeki büyüme, kargo sektörüne de hız kazandırıyor ve bizi operasyonel anlamda bu hıza uyum sağlayacak iş yapış şekilleri geliştirmemiz konusunda olumlu anlamda tetikliyor. Sistemimizi gittikçe otomotize ediyoruz. 2017 yılında 1 milyar TL’nin üstünde ciro ve yüzde 19 büyüme elde etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Bundan 3 yıl önce Birleşmiş Milletler’de Kadınların Güçlendirilmesi Prensipleri’yle başladıkları kadın dostu şirket uygulamalarına tüm hızıyla devam ettiklerini belirten Aras, “Kadın dostu şirket uygulamalarımız kapsamında şu anda yüzde 17 olan kadın çalışan oranımızı yıl sonuna kadar yüzde 20’ye çıkarmayı planlıyoruz” dedi.  

2016’da yatırımlarını ağırlıklı olarak araç yenileme, el terminalleri, kaynak planlama yazılımı, elektronik ölçüm tartım sistemleri, konveyör sistemleri gibi teknolojilere yaptıklarını açıklayan Aras: “Özellikle transfer merkezlerinde teknoloji odaklı yatırımlarla kuryelerin yükünü hafifletmek istiyoruz. Dijital dönüşümle hayata geçireceğimiz akıllı teknolojiler sayesinde büyüme, verimlilik, karlılık ve rekabet potansiyelimiz artırmayı hedefliyoruz” dedi.



İlgili etiketler : Aras Kargo, Aras Kargo Haberleri,

Haber Sahibi

Aras kargo
  • Eklenme Tarihi

    : 30 Ocak 2017
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 28 Şubat 2017
  • Trafik

    : 1132

Diğer Aras kargo Haberleri