Akbank 31 Ekim Tasarruf Günü'nü Coşkuyla Kutluyor!

  • 12 yıl önce eklendi
  • 2287 defa incelendi
  • Puan : star star star 43 incelemede 3,19 puan almıştır.
Nisan ayından bu yana "Tasarruf Seferberliği" kampanyası yürüten Akbank, 31 Ekim Tasarruf Günü'nde ilköğretim öğrencilerine "Tasarruf Eğitimi" verecek. Akbank, Tasarruf Günü'nde Türkiye genelinde 20 bin çocuğa Uğurböceği Kumbarası dağıtacak.

Akbank, 31 Ekim "Tasarruf Günü"nü, yürütmekte olduğu "Tasarruf Eğitimi" kampanyası eşliğinde, büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. Türkiye'nin, "2023 yılında 10 büyük ekonomi arasına girme hedefi"ne destek olmak için başlattığı “Tasarruf Seferberliği”ni aralıksız sürdüren Akbank'ın çalışanları ve üst düzey yöneticileri de, "Tasarruf Günü" etkinlikleri çerçevesinde, ilköğretim okullarında öğrencilere "Tasarruf Eğitimi" verecek.

Akbank, tasarrufu teşvik etmek için ayrıca 31 Ekim 2012 Çarşamba “Dünya Tasarruf Günü”nde, Akbank’tan herhangi bir yatırım ürünü (Vadeli Mevduat, Birikimli Mevduat, Esnek Birikim Hesabı, Altın Hesabı, Yatırım Fonu vs.) açan tüm yeni müşterilerine, mobil bankacılık ve internet bankacılığı üzerinden 1 sene boyunca her ay 2 EFT ve 20 havaleyi ücretsiz yapma avantajını sunacak.

31 Ekim Tasarruf Günü’nü bu konudaki kararlılığını göstermek için bir fırsat olarak gören Akbank, özel ürün ve uygulamalarıyla bu konudaki desteğini bir kez daha gösteriyor. Akbank, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında Özel Sektör Gönüllüleri Derneği “Okul Dostu Programı” kapsamında başlattığı “Akbank Gönüllüleri Bankacılık ve Tasarruf Anlatıyor” gönüllülük projesini Ekim ayı boyunca ve 31 Ekim’de üst yönetiminin de katılımıyla devam ettiriyor. İlköğretim öğrencilerine finansal okuryazarlık kazandırmak için öğrencilerle biraraya gelinen proje kapsamında, 31 Ekim Tasarruf Günü’nde Akbank üst düzey yöneticileri de ilköğretim okullarında öğrencilere “Tasarruf Eğitimi verecek. Eğitimlere Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil ve Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge gibi isimler katılacak.

Tasarruf bilinci eksikliği sorununa kararlı ve uzun soluklu çalışmalarla çözüm bulunabileceğine inanan Akbank, bu konudaki çalışmalarını uzun vadeli olarak planlıyor. 2012 yılı Nisan ayında tasarruf seferberliği ilan ederek bu kapsamdaki çalışmalarını başlatan Akbank, diğer finans kurumlarını da bu seferberliğe davet ediyor. Uzun vadeli birikimleri özendirmek için 31 Ekim Tasarruf Günü’ne özel olarak okullarda yapılacak etkinliklerde verilecek hediye kumbaraların yanı sıra, Türkiye genelindeki tüm Akbank şubelerinden de çocuklara 20 bin "Akbank Uğurböceği Kumbarası" dağıtacak.

“Çocukların hayal gücü ve enerjileri bizi umutlandıyor”

Akbank Bireysel Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, Akbank'ın Nisan ayından bu yana yürüttüğü Tasarruf Seferberliği’nde özel eğitim alan "Akbank Gönüllüleri"nin, Özel Sektör Gönüllüleri Derneği “Okul Dostu Programı” kapsamında ilköğretim okullarında tasarruf bilincini geliştirecek dersler verdiğini belirtti. "Türkiye'nin 2023 hedeflerine destek olmaya ve çocuklarımıza daha zengin bir ülke bırakmak için üzerimize düşeni yapmaya kararlıyız. " diyen Tözge, Türkiye'de finansal okuryazarlığın gelişmesi için, “Akbank Gönüllüleri Bankacılık ve Tasarruf Anlatıyor” projesini yürüttüklerini söyledi. Tözge "Gönüllülerimiz, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında 2500 çocuğa ulaştı; 2012-2013 eğitim-öğretim yılında ise Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile en az 5500 çocuğa daha bu eğitimi vermeyi planlıyoruz. Eğitim projemiz okullardan büyük ilgi gördü. Bugüne kadar eğitimlerimize gerek okullardan gerekse öğrencilerden çok olumlu dönüşler aldık. Projeyi takip eden bazı özel okullar Akbank'a başvurarak bu eğitimi almak istedi ve gönüllü eğitimcilerimizi okullarına davet etti. Türkiye’nin önde gelen kurumları, yürüttükleri eğitim projelerine finansal okuryazarlık konusunu da ekleyerek, Akbank Gönüllülerini eğitim vermeye davet ediyor."

“Proje süresince çocuklardan aldığımız geri dönüşler, tasarruf konusunda çocuklara odaklanmamız konusunda bizi yönlendiren temel etken oldu. İlköğretim düzeyindeki çocukların, paranın genelde sadece harcamak için kullanıldığına ve küçük tutarlarla para biriktirmenin mümkün olmadığına dair inançları, bir ders saatinde verilen çok temel bilgiler ile bile büyük oranda değişiyor. Özellikle her gün 1 TL’yi kumbaralarına attıklarında bir yıl sonunda 365 TL’ye sahip olabileceklerini farkeden bazı çocuklar, almak istediği basketbol topu ya da anneler gününde annesine almak istediği hediyenin çok da uzakta olmadığını farkedince mutluluğunu gizleyemiyor. Daha yüksek tutarlarda ve uzun vadede biriktirecekleri para ile yapılabilecekler konusunda çocukların hayal güçleri ve enerjileri sınır tanımıyor. Eğitimlerden aldığımız bu geri dönüşler gelecek için bizi de umutlandırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile bu kapsamda bir işbirliği başlatmak için Akbank'ın girişimleri yakın zamanda başlayacak" dedi.

Akbank tasarruf eğitimini, yüksek kazançlı ürün ve hizmetlerle de destekliyor
Akbank, bir yandan tasarruf bilincini artırırken, bir yandan da bu bilincin gelişmesine somut destekler olacak şekilde çeşitli ürünler geliştiriyor. Akbank bu kapsamda, herkesin tasarruf edebilmesini sağlayabilmek ve tasarruf etmeyi kolaylaştırmak için Esnek Birikim Hesabı, Mevduat Birikim Hesabı, Altın Mevduat Hesabı, İnternet Mevduat Hesabı, Vadeli Mevduat ve Fon Birikim ürünlerinden hesap işletim ücreti almıyor. Bu kapsamda ayrıca yatırım çeşitliliğine olanak sağlayan onlarca fon seçeneği ve Anapara Korumalı fonlarıyla da tasarrufu destekleyen Akbank, uzun vadeli tasarruf yapılabilmesi ve ülkenin genel tasarruflarının artması için son derece kritik olan Bireysel Emeklilik ürünleriyle de müşterilerine yatırım alternatifleri sunuyor.

Birikim yapmayı teşvik etmek ve kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen Akbank Esnek Birikim Hesabı, düzenli olarak altın, döviz ve döviz sepeti biriktirme seçeneği sunuyor.

Akbank Mevduat Birikim Hesabı ise, para biriktirme disiplini sağlayan 5 yıl vadeli bir vadeli mevduat hesabı olarak öne çıkıyor. Akbank müşterinin her ay belirleyeceği miktarı, birikim hesabına aktarıp, hem kredi kartından, hem de mevduat hesabından birikim yapma imkanı veriyor. Lira, Dolar veya Euro ile açılabilen hesap ile müşteriler, 50 ile 3 bin Lira/Dolar/Euro arasında tutarı aylık birikim tutarı olarak seçilebiliyor.

Birikimlerini altın olarak değerlendirmek isteyen müşteriler için tasarlanan Akbank Altın Mevduat Hesabı ise yatırımcılara altına verimli ve güvenli yatırım yapma olanağı sunuyor.
Akbank İnternet Mevduat Hesabı da Vadeli TL Mevduat Hesabındaki, kazancını piyasa ve faiz değişikliklerinden etkilenmeden biriktirmek isteyenler için geliştirildi. 1,000 lira/dolar üzerindeki tutarlar için sabit getiri sağlayan hesap ile internet kanalından açılan vadeli mevduata daha avantajlı faizler sunuluyor. İstenilen zaman ve istenilen mekandan kolaylıkla ulaşılabilen Akbank Internet Mevduat hesabı avantajlı faiz oranının yanısıra, kolaylıkla açılabilmesiyle zamandan da kazandırıyor.


İlgili etiketler : Akbank, Tasarruf Günü,

Haber Sahibi

Akbank
  • Eklenme Tarihi

    : 31 Ekim 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 4 Kasım 2012
  • Trafik

    : 2287

Diğer Akbank Haberleri