Akasya Acıbadem'den Birinci Yaşına Özel Belgesel ve Kitap; 12 Sanatçı 12 Söyleşi

  • 9 yıl önce eklendi
  • 1915 defa incelendi
  • Puan : star star star 56 incelemede 3,14 puan almıştır.
Kuruluşunun birinci yılını kutlayan Akasya Acıbadem, unutulmayacak bir sanat projesini hayata geçirdi. Yaşayan Türk resim ve heykel sanatçılarının önde gelen isimleriyle atölyelerinde yapılan söyleşilerin belgeseli ve onun deşifresinin kitabı olarak tarihe kalıcı bir iz bırakıyor.

Akasya Acıbadem kuruluşunun birinci yılını çeşitli kültür sanat etkinlikleriyle kutlarken, belge ve arşiv niteliği taşıyan önemli bir çalışmayı da hayata geçirdi; “12 Sanatçı 12 Söyleşi”. Bu çalışma Akasya’nın birinci yıl kutlamaları kapsamında kitap haline getirilerek sanata adanmış serüvenlerin ilk ağızdan kayda geçirilmesini sağlıyor.

Adnan Çoker, Nur Koçak, Güngör Taner, Seyhan Topuz, Meriç Hızal, Halil Akdeniz, Ergin İnan, Adem Genç, Mustafa Ata, Balkan Naci İslimyeli, Bubi ve Bedri Baykam’ın dahil olduğu belgesel; yaşayan Türk resim ve heykel sanatçılarının önde gelen isimleriyle atölyelerinde, kamera karşısında yapılan yaklaşık ellişer dakikalık söyleşileri kapsıyor. Sanatçılarla söyleşileri Yalçın Sadak ve Lütfiye Bozdağ gerçekleştirdiler. Söyleşiler, gelecek kuşaklara yazılı bir belge olarak da kalabilmesi için kitap haline getirildi.

Akasya Acıbadem, bir Bubi projesi olan “12 Sanatçı 12 Söyleşi” belgeselini gelecek yıllarda daha çok sanatçıyı kapsayacak şekilde genişletmeyi hedefliyor. Yaşayan Türk görsel sanatçılarını kendi ağızlarından geleceğe taşımak gibi önemli bir görevi üstlenen Akasya Acıbadem, sanata ve sanatçıya desteklerini sürdürmeye devam edecek.



İlgili etiketler : 12 Sanatçı 12 Söyleşi, Akasya Acıbadem,

Haber Sahibi

Akasya AVM
  • Eklenme Tarihi

    : 24 Nisan 2015
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Nisan 2015
  • Trafik

    : 1915

Diğer Akasya AVM Haberleri