Adese'nin Tüketici Hakları Hassasiyetine Teşekkür

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2578 defa incelendi
  • Puan : star star star star 70 incelemede 3,81 puan almıştır.
Adese ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Konya İl Müdürlüğü ortak bir plaket töreni programı düzenleyerek Adese çalışanlarının aldığı Tüketici Hakları eğitimi hakkında bilgi verdiler. Toplantıda tüketici hakları konusunda gösterdikleri üstün hassasiyetten dolayı Adese’ye, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından bir teşekkür plaketi takdim edildi.

Adese, kamu kuruluşlarıyla birlikte örnek niteliğindeki iş birliği projelerine devam ediyor. Son olarak, Sağlık Müdürlüğü’yle birlikte çalışanlarını hijyen eğitimi veren ve İş-Kur ile birlikte yüz genci meslek sahibi yaparak seksen beşini işe alan Adese, bu kez de Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’yle ortak bir çalışmaya imza attı ve çalışanlarına kapsamlı bir Tüketici Hakları eğitimi verdi. Eğitimlerin sona ermesinin ardından ortak bir plaket töreni düzenleyen Adese ile Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü yetkilileri, eğitim programı hakkında bilgi verdiler.

KulePlaza 37. katta yapılan toplantıya Adese Genel Müdürü Mustafa Özeskiciler’in yanı sıra Adese Genel Müdür Yardımcısı Sıtkı Erben, Adese İşletmeler Direktörü Ali Korkmaz, Adese Konya Bölge Müdürü Ahmet Özkürkçüler ve Adese İnsan Kaynakları Müdür Ahmet Alper Sayın katılırken, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Şerafettin Akal ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Konya Şube Müdürü Ahmet Şahingeri’ de iştirak etti.

Özeskiciler: “Kaliteli İstihdam, Kaliteli Hizmet”
Basın toplantısında bir konuşma yapan Adese Genel Müdürü Mustafa Özeskiciler, kamu kurum ve kuruluşlarının özel sektöre verdiği desteğin sadece takdir edilmemesi gerektiğini aynı zamanda bu imkânlardan yararlanılması gerektiğini de belirterek, “Adese olarak, bu konuda örnek teşkil eden projelere imza attık. Özellikle istihdam konusunda yüksek verimli projeleri hayata geçirdik. Çünkü istihdamı ve daha özelde nitelikli istihdam sağlamayı oldukça önemsiyoruz. Müşteri memnuniyetini sağlama adına, çalışanlarımızın bu tür programlarla desteklemeye devam ediyoruz,” dedi.

Özeskiciler, geçen ay Adese’nin İstanbul ve Kocaeli’de altı yeni mağaza açarak 140 kişilik istihdam sağladığını hatırlatarak, “Sadece istihdam rakamına değil, istihdamın kalitesine de büyük titizlik gösteriyoruz. Geçtiğimiz aylarda İş-Kur’la birlikte işsiz yüz gencimize, perakende eğitimi vererek kollarına altın bir bilezik taktık. Bu gençlerimizden seksen beşi Adese’de çalışmaya başladı. Yine kısa bir süre önce İl Sağlık Müdürlüğü’yle birlikte çalışanlarımıza kapsamlı bir hijyen eğitimi vermiştik. Şimdi ise, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’müzün verdiği eğitim sayesinde personelimiz tüketici hakları konusunda tümüyle bilgilendiler. Müşteri memnuniyeti adına, nitelikli çalışanlarla hizmet veriyoruz.” dedi.
Özeskiciler, tüm bu çalışmaların Adese müşterilerine daha kaliteli hizmet amacıyla yapıldığına dikkat çekerek, “Tüketici bilinci, artık sadece fiyat avantajını gözeten bir dikkat değildir. Gerçekten bilinçli tüketiciler, hijyen ve tüketici hakları gibi konularda da kalite sunan alışveriş noktalarını tercih etmelidir. Adese olarak bu konuda kalite kriterlerine uygun, gelişmiş bir hizmet sunmayı amaçlıyoruz. Bu ortak programlar, eğitimler ve çalışmalar müşteri memnuniyetini artırma gayreti adına yapılmaktadır.” dedi.

Akal: “Adese’yi Tebrik Ederim”
Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Şerafettin Akal ise yaptığı konuşmada tüketici haklarının hem üretici hem de tüketici açısından önemine değinerek, Avrupa Konseyi’nce Temel Tüketici Hakları olarak ilan edilen ve evrensel tüketici hakları olarak bilinen sekiz maddelik tüketici haklarından ikisi de ‘eğitilme hakkı” ile ‘bilgi edinme’ hakkı olduğunu belirtti. Adese yöneticilerinin, bu haktan yararlanma talebi üzerine müşterek bir çalışma yapıldığını ve istenen konuda eğitim verildiğini ifade eden Akal, “Bu eğitim çalışmalarının hem çalışanlarına hem de tüketicilere faydalı olacağı kanaatindeyim. Bu tür çalışmaların devamını temenni ediyor ve bu girişim ve gayretlerinden dolayı Adese AVM idarecilerini tebrik ediyor ve bu vesileyle kendilerine plaket takdim ediyorum.” dedi.

Konuşmasının sonunda Tüketici Hakları Eğitim Programı’na verdikleri destek ve gösterdikleri ilgiden dolayı Adese’ye tekrar teşekkür eden Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Şerafettin Akal Adese Genel Müdürü Mustafa Özeskiciler’e bir teşekkür plaketi sundu. Adese Genel Müdürü Mustafa Özeskiciler de, bu güzel işbirliğinin devamını dilediklerini belirterek Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Şerafettin Akal’a bir plaket takdim etti.

Daha önce İl Ticaret Müdürlüğü adıyla hizmet veren ve yaklaşık bir ay önce Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ismini alan kamu kuruluşunun uzmanları tarafından KulePlaza’nın 37. katında verilen eğitimlerde tüketicilerin iade koşulları, müşteri bilgi hakkı, ALO 175 Hattı gibi konular başta olmak üzere Adese çalışanlarına kapsamlı bilgi verildi.

Donanımlı Çalışan Müşteri Memnuniyeti Demek
Sadece kurum içi eğitim programlarıyla değil, ortak eğitim programlarıyla da yıllardır “perakendenin okulu” olarak bilinen Adese, müşteri memnuniyetini sadece fiyat avantajıyla değil, hizmet kalitesiyle de destekliyor. Adese, geçtiğimiz aylarda İl Sağlık Müdürlüğü’yle birlikte ortak hijyen programı düzenleyerek çalışanlarının temel hijyen eğitimi almasını sağlamıştı.

Değişen alışveriş alışkanlıklarıyla birlikte, “tüketici bilinci” kavramının da sadece fiyatla sınırlı kalmadığı günümüzde tüketiciler, aldıkları ürünün güvenilirliği kadar mağaza, çalışan ve ürün hijyenine; satış öncesi, satış esnası ve sonrasındaki haklarına da dikkat ediyorlar. Adese, personelini kurum içi ve kurum dışı eğitimlerle destekleyerek, bilinçli tüketicilerin tüm hassasiyetlerini tam olarak karşılamayı amaçlıyor.



İlgili etiketler : Adese, Tüketici Hakları,

Haber Sahibi

Adese Market
  • Eklenme Tarihi

    : 23 Şubat 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Nisan 2012
  • Trafik

    : 2578

Diğer Adese Market Haberleri