Yapı Kredi - Anadolu'ya bilim Göçü Projesi

  • 6 yıl önce eklendi
  • 1247 defa incelendi
  • Süre: 01:40
  • 2018 Yapımı
  • star star star star 17 / 3,76  

Yapı Kredi Bankası

Young Guru Academy'nin (YGA), çocuklara bilimi sevdirmek için başlattığı sosyal kalkınma projesi Anadolu'ya Bilim Göçü, Yapı Kredi desteğiyle Çocuk Evi’ndeki devlet koruması altındaki çocuklara ulaşıyor. Mardin'in Savur ilçesinde doğan ve kalabalık bir evde yetişen Nobel Ödüllü bilim insanı Aziz San... devamını oku >

Yapı Kredi Bankası Reklamı Hakkında :Young Guru Academy'nin (YGA), çocuklara bilimi sevdirmek için başlattığı sosyal kalkınma projesi Anadolu'ya Bilim Göçü, Yapı Kredi desteğiyle Çocuk Evi’ndeki devlet koruması altındaki çocuklara ulaşıyor. Mardin'in Savur ilçesinde doğan ve kalabalık bir evde yetişen Nobel Ödüllü bilim insanı Aziz Sancar’ın hikayesinden ilham alınarak geliştirilen proje yeni Aziz Sancarları Anadolu’da keşfetmeyi amaçlıyor.

Çocuk Evi’ndeki devlet koruması altındaki çocuklara uluşan YGA ve Yapı Kredi Gönüllüleri, bilim seanslarında çocuklarla, karmaşık görünen teknolojilerin özünde ne kadar anlaşılabilir olduğunu gösteren deneyler ve projeler yapıyor. Çocuklar "Elleme bozarsın, dokunma çarpılırsın" laflarını duymadan, mıknatıs yardımıyla kolayca birleşen elektronik modüllerle kendi devrelerini kurarak otonom araba, oda alarmı, okuma ışığı gibi somut projeler için ilk adımlarını atıyor.

Bilim seanslarında YGA ve Yapı Kredi Gönüllüleri aynı zamanda özgüven, zihinsel merak, berrak zihin ve gelişime açık olmak gibi kavramlar üzerine de çocuklarla bilgilerini paylaşıyor.

Ekim 2017’de İstanbul ve Ankara’da başlayan proje Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Erzurum gibi illerle devam ediyor. YGA ve Yapı Kredi Gönüllüleri olarak, 3 yıl içerisinde 50 ilde 5 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz.