Garanti ile Geleceği Kodla

  • 6 yıl önce eklendi
  • 1184 defa incelendi
  • Süre: 00:42
  • 2018 Yapımı
  • star star star 42 / 2,86  

Garanti BBVA Bankası

Gelecek nesillerin dijital çağın gereksinimlerine daha donanımlı hazırlanmasına katkıda bulunmak amacıyla, Garanti Bankası ve Bahçeşehir Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilen “Garanti ile Geleceği Kodla” projesinde 3. ve 4. sınıf öğrencilerine, temel düzeyde kodlama robotik, algoritma ve tasarı... devamını oku >

Garanti BBVA Bankası Reklamı Hakkında :Gelecek nesillerin dijital çağın gereksinimlerine daha donanımlı hazırlanmasına katkıda bulunmak amacıyla, Garanti Bankası ve Bahçeşehir Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilen “Garanti ile Geleceği Kodla” projesinde 3. ve 4. sınıf öğrencilerine, temel düzeyde kodlama robotik, algoritma ve tasarım odaklı düşünce eğitimi veriliyor.

Çocukların dünyasını teknoloji ile zenginleştiren atölyelerde uygulanan kodlama ve robotik gibi eğlenceli içerikler aracılığıyla, çocuklara günümüz için gerekli olan yetkinlik ve becerileri kazandırmak hedefleniyor. Atölyelerde kodlama ve robotik gibi araçları birebir deneyimleme şansı bulan çocuklar,  karşılaştıkları problemleri teknoloji yardımı ile çözebilmeyi ve algoritmik düşünce yapısı sayesinde hayal ettiklerini somutlaştırmanın bir yolu olduğunu keşfediyorlar. Aynı zamanda tasarım odaklı düşünce eğitimi sayesinde bir ürün tasarlamayı ve ekip çalışması ile bunu hayata geçirmeyi birebir yaşayarak öğrenme imkanını buluyorlar.

Garanti ile Geleceği Kodla projesinde çocukların yanı sıra öğretmenlerine de online ve yüz yüze eğitimler veriliyor. Böylelikle, öğretmenlerin atölye sonrasında da sınıflarında benzer uygulamaları hayata geçirebilecek farkındalığa sahip olmaları ve öğrencileriyle bu alanda projeler geliştirmeleri hedefleniyor. Proje kapsamında çocukların ve öğretmenlerin katıldığı atölye çalışmalarının yanı sıra  anne babalara da “Dijital çağda çocuk yetiştirmek” temalı seminerler verilerek destek sağlanıyor.