Duracell Pil

  • 13 yıl önce eklendi
  • 4479 defa incelendi
  • Süre: 00:31
  • 2012 Yapımı
  • star star star star 113 / 3,76  

Duracell

Duracell Pil Çeşitleri 1.Pilin akması nedir? Kullanım sırasında çok az miktarda oluşabilecek gazların tahliyesi için pillerde supap görevi yapan ve dıştan görünmeyen küçük bir delik bulunur. Pil içindeki elektrolitin çeşitli nedenlerle bu delikten dışarı sızması pilin akmasıdır. Pil imalat... devamını oku >

Duracell Reklamı Hakkında :Duracell Pil Çeşitleri

1.Pilin akması nedir?

Kullanım sırasında çok az miktarda oluşabilecek gazların tahliyesi için pillerde supap görevi yapan ve dıştan görünmeyen küçük bir delik bulunur. Pil içindeki elektrolitin çeşitli nedenlerle bu delikten dışarı sızması pilin akmasıdır. Pil imalatında yapılan hatalardan dolayı da akma meydana gelebilir.

2.Pilin akmasına en sık neler sebep olur?
a) Düşük kaliteli pil kullanımı veya imalat hataları:
Pillerin üretildiği fabrikada iyi imalat uygulamaları koşullarında üretim yapılması, hammaddelerin kalitesi ve kullanılan teknoloji pilin kalitesini etkileyen etmenlerdir. Düşük kaliteli veya imalat hatası olan pillerde akma sorunu ile karşılaşılabilir.
b) Yanlış kullanım:
Tüketicilerin pilleri yanlış kullanımı sonucunda piller akabilir. Buna verilebilecek bazı örnekler şöyledir:
i. İçinde pil bulunan cihaz uzun süredir çalışmıyorsa, piller kendiliğinden biter ve bittikten sonra çıkarılmazsa zamanla akabilir.
ii. Yeni ve kullanılmış piller, farklı marka ve tipteki piller birarada kullanıldığında akmaya neden olabilir.
iii. Şarj etmek için tasarlanmamış türdeki alkalin piller şarj edilmeye çalışılınca akabilir, hatta pil patlayabilir. Şarj edilebilen pillerin kimyasal yapısı ve işleyişi farklı olduğundan sadece bu tip piller şarj edilmelidir.
c) Pile yapılan diğer yanlış uygulamalar