Aras Kargo - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 2020

  • 3 yıl önce eklendi
  • 5904 defa incelendi
  • Süre: 01:10
  • 2020 Yapımı
  • star star star star 13 / 3,62  

Aras kargo

Aras Kargo, Cumhuriyet’in ilanının 97. yıl dönümünde o güne dair az bilinen tarihi bir gerçeği hazırladığı dijital reklam filmine taşıdı. Aras Kargo'nun yeni dijital reklam filminin senaryosu, araştırmacı gazeteci ve yazar Taylan Sorgun'un Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşı Fahrettin Alt... devamını oku >

Aras kargo Reklamı Hakkında :
Aras Kargo, Cumhuriyet’in ilanının 97. yıl dönümünde o güne dair az bilinen tarihi bir gerçeği hazırladığı dijital reklam filmine taşıdı.

Aras Kargo'nun yeni dijital reklam filminin senaryosu, araştırmacı gazeteci ve yazar Taylan Sorgun'un Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşı Fahrettin Altay'dan bizzat dinlediği ve 'Mütareke Dönemi ve Bekirağa Bölüğü' kitabındaki bir diyalogdan yola çıkarak hazırlandı. 1925 yılında Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında Çankaya köşkünde misafir olan Fahrettin Altay Paşa, Atatürk'e 'Cumhuriyetimizin ilanının 29 Ekim gecesine gelmesi acaba bir tesadüf müdür? Üç gün evvel, beş gün sonra da olabilirdi' diye soruyor. Atatürk de Mondros Mütarekesi'ne gönderme yaparak, 'Bundan tam 4 yıl 364 gün sonra Cumhuriyeti ilan ettik. Bir gün daha olsa 5 yıl olacaktı. 5 yıl süren bir esaretin altında olmayı kabul edemezdik. Mondros 30 Ekim'dir, Cumhuriyet 29 Ekim. İşte bu mazlum bir milletin ahıdır. Tarihten silinmek istenen bir milletin cevabıdır.' diye cevaplıyor.