Üzgünüz, bu kampanya sona ermiştir! Güncel kampanyaları sayfa devamında bulabilirsiniz.

Türkiye'nin Hüzün Günleri Sergisi Sümerpark'ta!

  • 11 yıl önce eklendi
  • 2990 defa incelendi
  • Puan : star star star 58 incelemede 3,12 puan almıştır.
Ölümüyle hem Türkiye’de hem dünyada milyonlarca insanı yasa boğan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün son yolculuğu Sümerpark Alışveriş Merkezi’nde.

28 Ekim – 12 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenlenen ‘Türkiye’nin Hüzün Günleri’ adlı sergide Ulu Önderin 1938 yılında vefat etmesi ve ardından önce Ankara’ya Etnoğrafya müzesine ardından Anıtkabir’e defnedilmesi dönemin ulusal gazetelerine yansıyan orijinal gazete nüshaları ve fotoğraflar ile gözler önüne seriliyor. Bir milletin, kurucusunun ölümünün ardından duyduğu hüzün ve neredeyse tüm dünya liderlerinin cenaze töreninde hazır bulunuşu Türkiye’nin Hüzün Günleri sergisinde.

Sergide ayrıca; Atatürk’ün sevdiği sanatçıların 45’liklerinin orijinal dönem kayıtları da ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor. Ziyaretçiler zaman tünelinde yaşananlara şahitlik ederken, dönemin şarkıları kendilerine eşlik ediyor. 29.Ekim ve 10.Kasım anma günleri etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen sergi Denizli’ye ilk defa geliyor.   

12 Kasım 2013 tarihine kadar ücretsiz olarak gezilebilecek olan sergi her gün 10.00 – 22.00 saatleri arsında Sümerpark Alışveriş Merkezi Kipa önü sergi alanında.

İşte 1938 yılı gazetelerinden bazı manşetler;
“Atatürk’ün ölümünü görmüş olanlar, bir daha kime ağlayacaksınız?”
“Mebuslar Atatürk için 5 dakika sükut ettiler, o süre zarfında sade hıçkırık işitiliyordu.”
“Dolmabahçe’de gecenin bu saatinde hala sıra bekleyen 50 bin kişi var. Dolmabahçe’ye inemeyenler Taksim abidesini çiçeğe gömüyorlar ve başlarını taşlara dayayıp ağlıyorlar.”
“Atatürk çocukları o gün hep bir ağızdan ant içerek onun mukaddes emanetini korumaya yemin ettiler.”




İlgili etiketler : Sümerpark, Sümerpark Avm, Atatürk Sergisi, Sergi, Cumhuriyet Bayramı,

Kampanya Sahibi

Sümer Park AVM
  • Eklenme Tarihi

    : 26 Ekim 2013
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Ekim 2013
  • Trafik

    : 2990