Üzgünüz, bu kampanya sona ermiştir! Güncel kampanyaları sayfa devamında bulabilirsiniz.

Samsung Geleceğin Mucitleri Yarışması

  • 10 yıl önce eklendi
  • 2289 defa incelendi
  • Puan : star star star star 29 incelemede 4 puan almıştır.
“Samsung Geleceğin Mucitleri” bilim yarışması, Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin kültür bilincine sahip, bilime ve sanata önem veren yaratıcı ve evrensel bir kuşak için Samsung ve Multi Channel Developers işbirliğinde gerçekleştirdiği bir projedir.

Geleceğin Mucitleri Yarışması, kültür bilincine sahip, bilime ve sanata önem veren yaratıcı ve evrensel bir genç kuşak için Samsung desteğinde gerçekleşiyor.

Proje kapsamında çocukların hayal güçlerini kullanarak yaratıcılıklarını sergilenmeleri ve geleceği şekillendirecek inovatif buluşlarını sunmaları amaçlanıyor.

Samsung Geleceğin Mucitleri yarışmasına çevre, enerji, sağlık ve teknoloji alanlarında geliştirdikleri proje veya ürün sunumları ile  ortaokulda okuyan ve bunu belgeleyebilecek öğrenciler katılabilecektir.

Samsung Geleceğin Mucitleri yarışmasında öğrencilerin aşağıda belirtilen kazanımları edinmeleri hedeflenmektedir:
- Hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını açığa çıkaracak imkan sağlamak.
- Bilimi sevdirmek ve yeni buluşlar yapmaya yönlendirmek.
- Yenilikçi proje ve ürünleri ortaya koyabilecek temel becerileri kazandırmak.
- Bilim adamlarını ve buluşlarını tanıtarak bilgilerini arttırmak.
- Sivil Toplum Kuruluşları ile irtibata geçirerek sosyal sorumluluk bilincine sahip olmalarını sağlamak.
- Araştırma yapmalarını sağlayarak bilgi ve becerilerini geliştirmek.
- Mesleki seçimlerine ufuk açmak.
- Yeteneklerini görmelerini sağlamak ve onlar cesaretlendirerek özgüvenlerini artırmak.
- Yenilikçi bir bakışla insanlığa hizmet etmek.
- Ülke adına patentli, markalı yeni buluşlar ve ürünler oluşturmayı hedeflemektedir.

Yarışmaya Öğrencilerin Fotoğrafları, Öğrenci belgeleri, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, Ürün/Proje Adı, Ürünün Çözmeyi Hedeflediği Sorun, Ürün ile ilgili Görüşülen Sivil Toplum Kuruluşları, Kurumlar veya Uzmanlar Ürün Araştırmasında Kullanılan Kaynaklar, Üründe Sorunu Çözmek için Uygulanan Yöntemler, Ürünü Destekleyen Anlatım Metotları, Proje/Ürün Çizimi, Maket Fotoğrafı Power Point Sunumu, Video, Fotoğraf, Deney, Matematiksel/İstatistik Hesaplamalar, Üründe Elde Edilmesi Öngörülen Kazanım bilgilerini Yaratıcı Çocuklar Derneği  Kandilli Mah. Kandilli Cad. No:3 D:7-8 Kandilli-Üsküdar/İstanbul adresine posta yolu veya elden teslime edebilirsiniz.

Yarışma Takvimi;
Son Başvuru Tarihi
30 Ocak 2015 (Saat: 24:00’da proje/ürün kabulü durdurulacaktır.)

Jüri Değerlendirme Tarihi
6 Şubat 2015

V Çekimleri ve Kidz TV Yayınları
9 Şubat - 20 Nisan 2015

Daily Motion Türkiye Video Portalı Oylaması
20 Nisan - 3 Mayıs 2015

Ödeüller;
Başarılı olan tasarımlara verilecek toplam 7 ödül bulunmaktadır. Sponsor firmaların alınmasına devam edildiğinden söz konusu ödül sayısında artış ya da azalış olması ihtimali bulunmaktadır. Bu nedenle ödüllerin isimleri şartnameye yazılmamış olup, tüm sponsor firmaların netleşmesini müteakip ilgili tüm dokümanlara eklenecektir. Aşağıda belirtilen ödüller yarışmacıların eline geçecek net tutarı belirtmektedir. Başarılı yarışmacılar ödüllerini, ödül töreni sırasında çek olarak teslim alacak ve belirtilen banka şubesinden 1 hafta sonra velileri vesayetinde (velileri ile beraber bankaya giderek) tahsil edebileceklerdir.
(Samsung Geleceğin Mucitleri ) Ortaokul Birincilik Ödülü    : 2.000 TL
(Samsung Geleceğin Mucitleri) Ortaokul İkincilik Ödülü    : 1.000 TL
(Samsung Geleceğin Mucitleri) Ortaokul Üçüncülük Ödülü    : 1.000 TL
(Samsung Geleceğin Mucitleri) Mansiyon    : 500 TL
(Samsung Geleceğin Mucitleri) Mansiyon    : 500 TL
(Samsung Geleceğin Mucitleri) Mansiyon    : 500 TL
(Samsung Geleceğin Mucitleri) Samsung Özel Ödülü (Eğitim Alanı)

1 - Kişisel veya grup halinde katılım sonucu ödül alanlara katılımcı sayısı kadar başarı belgesi ve kitap seti verilecektir.
2- Ancak kupa ve para ödülü yarışmacı sayısı ne olursa olsun toplam verilecek ödülü ifade etmektedir.
3- Ödül alanlar Yaratıcı Çocuklar Derneği tarafından “Yeteneğe Destek” bursu seçimlerinde değerlendirilecek. Uygun görülenlere bu kapsamda 1 yıllık burs verilecektir.

Yarışma Şartları;
  • Samsung Geleceğin Mucitleri" yarışması ortaokul 5. 6. 7. ve 8. sınıflarında okuyan öğrencilerin katılımına açıktır.
  • Öğrenciler çevre, enerji, sağlık, eğitim, teknoloji alanlarındaki proje ve ürün sunumları ile katılabilirler.
  • Eğitim alanında teknolojik çözümler içeren bir proje Samsung Özel Ödülü alacaktır. Eğer bu alanda ödüle layık proje bulunmazsa Samsung Özel Ödülü yine teknoloji kullanılarak çözüm üreten başka alandaki bir projeye verilebilir.
  • Yarışmaya öğrenci tek başına katılabileceği gibi takım olarak da katılım sağlayabilir. Takım sayısı en fazla 3 kişi ile sınırlıdır. Takım olarak katılanlarda aynı okuldan olma şartı aranmamaktadır. Kendi kategorilerinde farklı sınıf seviyelerinden öğrenciler takım oluşturabilir.
    Başvuru işlemleri internet ortamında www.samsunggeleceginmucitleri.com web adresinden yapılacaktır. Yarışma esaslarına yarışma kılavuzu sayfasından ulaşılabilecektir. Katılımcılar web sayfasındaki yarışma ile ilgili 5 başvuru belgesini tamamlamalı ve yarışma başvuru formunu eksiksiz olarak doldurmalıdır. Ayrıca posta yolu ile dernek adresine gönderebilirler.
  • Yarışmaya katılımda proje/ürün sınırlaması yoktur.
  • “Samsung Geleceğin Mucitleri” proje/ürün yarışmasındaki amaç öğrencilerin zihinsel üretim içinde olmasını sağlamaktır. Bu nedenle hazırlanan ve onaylanan projeler başka bir projenin birebir aynısı (kopyası) olmamalıdır. Yarışmaya katılan her proje için “özgünlük”, “daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış olması” ve “hali hazırda tasarımı yapılmış, üretilmiş ve satışa sunulmamış olması” şartı aranmaktadır.  Bu şartlara uygun olmadığı tespit edilen proje/ürün hangi aşamada olursa olsun yarışmadan çıkarılacaktır. Verilen ödül, belge vb. geri alınacaktır.
  • Yarışmacıların; Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Jüri üyeleri ve yarışmayı açan kuruluşta çalışanların herhangi birinin birinci dereceden akrabası olmaması, yarışma şartnamesinde belirtilebilecek olası koşullara uyuyor olması şarttır.
  • Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Üyelerinin ve Jüri Üyelerinin birinci dereceden akrabaları yarışmaya katılamaz.
  • Yarışmaya katılan proje ve ürünlere öğretmen danışmanlık yapabilir. Danışman proje/ürünün oluşum sürecinde yol gösterici katkılar sağlar. Ayrıca isterse koçluk görevi de üstlenebilir. Koç projenin sunumu aşamasında öğrenciyi destekleyen,  onu sunuma hazırlayan kişidir. Öğretmenin bu görevi yapamaması halinde öğrencinin velisi veya onların onayı dâhilinde başka bir koç seçilebilir.
  • TV çekimlerinin okullarda yapılması için çekimlerin yapılacağı okulun müdürünün TV çekim esasları kapsamında onayı alınmalıdır.
  • Yarışmaya katılan öğrenci/takımlar, velileri proje/ürün ve kişisel fotoğraf, görsellerinin yarışmayı ve düzenleyen kuruluşları tanıtmak üzere yazılı/görsel medyada ve basılı malzemelerde kullanılacağını kabul etmiş sayılır.



İlgili etiketler : Samsung, Geleceğin Mucitleri, Yarışma,

Kampanya Sahibi

Samsung
  • Eklenme Tarihi

    : 24 Aralık 2014
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Ocak 2015
  • Trafik

    : 2289