Üzgünüz, bu kampanya sona ermiştir! Güncel kampanyaları sayfa devamında bulabilirsiniz.

Colin's Denim Fikrim Tasarım Yarışması 2023

  • 1 yıl önce eklendi
  • 857 defa incelendi
  • Puan : star star star star star 1 incelemede 5 puan almıştır.
Moda ve Tasarım Bölümü öğrencilerini sürdürülebilir tasarımlara yöneltmek amacıyla COLIN’S tarafından düzenlenen “Denim Fikrim Tasarım Yarışması 2023” yarışması 1 Şubat 2023 tarihinde başlıyor.

Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz ve tüm Türkiye’deki Moda ve Tasarım Bölümü öğrencilerinin katılımına açık olacak “Denim Fikrim Tasarım Yarışması 2023” yarışması, Dünya’nın sesini duyabilen tüm Moda ve Tasarım Bölümü öğrencilerinin katılımına açık olacak.

Yarışmaya tüm Türkiye’deki lisans ve ön lisans düzeyindeki Moda ve Tasarım Bölümü öğrencileri katılabilir. Öncelikle yapmanız gereken “Dünya Konuşabilseydi neler söylerdi” sorusunun cevaplarını bulmak. Bulduğunuz cevapları da hikayeleştirerek küçük bir kapsül koleksiyon tasarlamak. Bu koleksiyonda 3 ticari, 1 sanatsal tasarım olması gerekiyor. Daha sonra yapmanız gereken ise denimfikrim.com adresinde bulunan yarışma başvuru formunda ilgili alanlara sizden istenen bilgileri eksiksiz olarak girmek. Böylece 20 finalistin belirleneceği ön elemeye katılmaya hak kazanacaksınız.

Yarışma Süreci
1 Şubat -1 Mart 2023 tarihleri arasında katılıma açık olacak yarışmada, 17 Mart 2023 tarihinde ön eleme sonuçları açıklanacak olup, ön elemeyi geçen yarışmacılar 27 - 30 Mart 2023 tarihleri arasında düzenlenecek Eğitime katılma hakkı kazanacaklardır. Eğitimin sonucunda 31 Mart - 4 Haziran 2023 tarihleri arasında yarışma süreci devam edecek olup, 15 Haziran 2023 tarihinde Jüriye sunumlarını yapacak yarışmacılar, 16 Haziran tarihinde düzenlenecek Galada kazanan yarışmacılar açıklanacaktır.

Ödüller
Yarışma sonucunda 1. ye 100.000 TL, 2. ye 70.000 TL, 3.ye 50.000 TL ve ilk 20 ye giren yarışmacılara Colin's Hediye Çeki verilecektir.

Yarışma Kuralları:
  • Yarışmacı, Türkiye’de bulunan devlet ve vakıf üniversitelerinde veya akademilerinde 2 ya da 4 yıllık Moda Tasarımı, Tekstil Tasarımı bölümü öğrencisi olmalıdır.
  • Yarışmacı yarışmaya başvururken www.denimfikrim.com web sitesi üzerinden; 3 ticari, 1 sanatsal toplamda 4 look + line up moodboard ve seçilen temaya uygun hikayesini paylaşmalıdır. Son başvuru tarihinden sonra ön elemeyle belirlenecek 20 yarışmacı, 1 haftalık denim ve sürdürülebilirlik seminerlerine katılacaktır. Ardından 6 haftalık yarışma süresinde ise 1 ticari ve 1 sanatsal olmak üzere toplamda 2 ayrı çalışmayı somut olarak ortaya koymalıdır.
  • Dikim ve kalıp süreci bu 6 haftalık sürece dahildir. Kumaşlar DNM işbirliğiyle Colin’s tarafından sağlanır. Bu aşamada mentorluk desteğini Colin’s sağlar.
  • Ticari tasarımda Colin’s tarafından yıkama ve dikim desteği sağlanacak olup, sanatsal tasarımda yalnızca kumaş desteği sağlanacaktır. Ticari tasarımda giyilebilir tam bir look ve moodboard beklenirken, sanatsal tasarımda ise verilen temaya uygun olacak şekilde sanatsal bir tasarım istenmekte ve giyilebilir bir çalışma beklenmemektedir.
  • Öğrenciler yarışma için hazırladıkları çizim dahil tüm proje dosyası ile birlikte ürettikleri çalışmaların üretilme ve sergilenme hakkını Colin’s’e devreder.
  • Yarışma sonunda düzenlenecek gala etkinliğinde ilk 3 açıklanır ve ödülleri teslim edilir. Ayrıca 1. seçilen ticari ürün üretilip satışından elde edilen gelir, Colin’s’in belirleyeceği bir vakıfa bağışlanır.
  • KVKK ve katılım koşullarını onaylamayan yarışmacı başvuruları değerlendirmeye alınmaz.
  • Denim Fikrim yarışmasına önceki yıllarda katılım sağlayarak ilk 3’e seçilen öğrenciler bir sonraki sene katılım gerçekleştiremeyecektir. Katılım gerçekleştirmesi durumunda değerlendirilmeye alınmayacaktır.



İlgili etiketler : Colin's, Colin's Yarışma, Denim Fikrim Tasarım Yarışması, Yarışmaya Katılım, Yarışma Detayı, Yarışma Kuralları,

Kampanya Sahibi

Colin's
  • Eklenme Tarihi

    : 26 Ocak 2023
  • Güncelleme Tarihi

    : 26 Ocak 2023
  • Geçerlilik Tarihi

    : 1 Mart 2023
  • Trafik

    : 857

Benzer Kampanyalar