Turkcell Superonline Türkiye'yi bir kez daha Fiber İnternetin Liderleri Arasına Soktu

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2020 defa incelendi
  • Puan : star star star star 32 incelemede 3,84 puan almıştır.
Türkiye’de dünya ile aynı anda fiber internet çağını başlatan Turkcell Superonline, AT&T, Verizon, France Telecom, NTT ile birlikte fiber internet yatırımlarıyla “dünyaya liderlik eden operatörler” arasında yer aldı.

Avrupa Eve Kadar Fiber İnternet Konseyi’ne (FTTH Council) de çeşitli projelerde danışmanlık yapan, telekomünikasyon sektöründe Avrupa’nın en önemli pazar araştırması ve danışmanlık firmalarından IDATE “Fiber internette dünyaya liderlik eden operatörler” raporu yayınladı. Raporda Türkiye ilk kez Turkcell Superonline ile en başarılı uygulamalar arasında yer aldı. Aralarında ABD, Fransa, Güney Kore, Hollanda, İsviçre, Japonya gibi gelişmiş ülkelerden dünya çapında büyük 10 operatörün yer aldığı rapora Turkcell Superonline ile birlikte Türkiye de girmiş oldu.

Turkcell Superonline’ın Avrupa’da, hatta tüm dünya genelinde FTTH (eve kadar fiber) alanında kendini kabul ettirmiş önemli bir oyuncu olduğunun vurgulandığı raporda “Turkcell Superonline, 2011 yılında sunmaya başladığı 1000 Mbps hızında fiber internetle Avrupa’da benzer ürünü sunan sayılı operatör arasına girdi” deniliyor. Turkcell Superonline’ın çok avantajlı kampanyalarla sunduğu “ultra hızlı fiber internet” hizmetinin, markanın hızlı büyümesinde de önemli bir etken olduğu, raporda öne çıkan diğer bir nokta oldu.

Murat Erkan: “2023 vizyonuna katkı sağlamaya devam edeceğiz”

Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, raporda dünyanın önde gelen operatörleri arasında yer aldıkları için Türkiye adına gurur duyduklarını belirterek; “Turkcell Superonline’ın fiber yatırımlarının Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasına bir adım daha yaklaştırdığına inanıyoruz. Yaptığımız 1,2 milyar TL yatırımla bugün 1 milyonu aşkın haneye 1000 Mbps hızında fiber interneti götürdük. Şirketimiz, Türkiye’yi dünyada bu hizmeti sunan ilk 5 ülke arasına soktu. Bu vizyona katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

2012 yılında da yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini vurgulayan Erkan, “Turkcell Superonline olarak dünya çapında 60’ın üzerinde operatörle ses ve veri hizmetlerinde işbirliği yaparak operatörlerin trafiğini taşıyan operatör haline geldik. Avrupa’nın internet üssü olan Frankfurt, Londra, Amsterdam ve Sofya’ya fiberle direkt erişim anlaşmaları yaparak “vizesiz internet” dönemini başlattık. Ortadoğu’nun kesintisiz en uzun karasal fiber internet altyapısı RCN’de (Regional Cable Network) ise vanayı 2012’nin ilk çeyreğinde açarak veri akışını başlatacağız. İpek Yolu’nu Fiber Yolu’na çevirmek vizyonuyla hayata geçirdiğimiz bu çalışmalarımızla öncelikli hedefimiz İstanbul’u dünyadaki altyapı ağının en önemli kilit noktalarından biri haline getirerek dünyanın internet üslerinden biri yapmak. Dünya devleriyle bir arada yer aldığımız bu raporu da şu ana kadar yaptığımız yatırımların ve çalışmaların ne kadar başarılı olduğunun en önemli göstergesi olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Fiberde en aktif bölge Asya Pasifik ülkeleri

Ultra hızlı genişbantın yayılımı konusundaki kilit konularda temel eğilimi belirlemek için hazırlanan raporda, dünya genelinde fiber kullanımıyla ilgili rakamsal veriler de paylaşıldı. 2010 yılı sonunda dünya genelinde 153 milyon hanenin kapısına fiber gittiği ve 61 milyondan fazla aktif aboneye ulaşıldığı belirtildi. Aynı dönemde fiber internet abonelerinin yüzde 75’ini elinde bulunduran Asya / Pasifik ülkelerinin yayılım ve aboneler anlamında hala en aktif bölge olmaya devam ettiğine dikkat çekildi.

Turkcell Superonline, Avrupa Eve Kadar Fiber İnternet Konseyi’nin geçen Şubat ayında yayınlanan raporunda da önemli bir başarıya imza atmıştı. Türkiye’nin penetrasyon açısından G20 ülkeleri arasında 8. sırada yer aldığı raporda, “Türkiye’nin global sıralamada sekizinci G20 ülkesi olarak yer almasını, ülkenin en büyük mobil operatörü Turkcell’in kuruluşu Superonline mümkün kıldı” ifadesine yer verilmişti.




İlgili etiketler : Turkcell Superonline, Fiber İnternet,

Haber Sahibi

Turkcell Superonline
  • Eklenme Tarihi

    : 10 Ocak 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Mart 2012
  • Trafik

    : 2020

Diğer Turkcell Superonline Haberleri