Turkcell Mağazalarında Devrim Yaptı Dünya Perakende Devleriyle Aynı Lige Çıktı

  • 12 yıl önce eklendi
  • 2339 defa incelendi
  • Puan : star star star 58 incelemede 2,76 puan almıştır.
Turkcell, Londra’da düzenlenen büyük perakendecilik organizasyonu “Dünya Perakende Kongresi”nde yer alan ödül organizasyonunda Ikea, Marks&Spencer, Tesco, Mcdonald’s, Burberry gibi küresel devlerle aynı kulvardaydı. Dünya Perakende Ödülleri’nde “Yılın En Sorumlu Perakendecisi” kategorisinde 6 finalistten biri olma başarısını gösteren Turkcell’in işitme engelli müşterilerine mağazalarında işaret diliyle hizmet sunmak için geliştirdiği projesi büyük ilgi gördü.

Türkiye’nin lider teknoloji ve iletişim şirketi Turkcell, mağazacılık ve müşteri deneyimi konusunda çıtasını her geçen gün yükselterek, bu alanda önemli başarılara imza atmaya devam ediyor. 19-21 Eylül tarihlerinde Londra’da düzenlenen Dünya Perakende Kongresi kapsamındaki Dünya Perakende Ödülleri’nde Turkcell, dünya çapında isim yapmış 14 yöneticiden oluşan “Büyük Jüri”nin oylarıyla “Yılın En Sorumlu Perakendecisi” kategorisinde finale kaldı. Dünyanın “en sorumlu” 6 perakendecisi arasında yer alan Turkcell’e bu önemli başarıyı, mağazalarında işitme engelli müşterilere hizmet sunmak için geliştirdiği “Turkcell’in Parmakları Konuşuyor” projesi getirdi.

20 Eylül Perşembe akşamı İngiltere’nin Yargıtay ve Yüksek Mahkemesi olarak hizmet veren Royal Court of Justice binasında yapılan Gala Gecesi’nde Turkcell; Ikea, H&M,  Marks&Spencer, Tesco, Mcdonald’s, Burberry, The Walt Disney Company gibi küresel perakende devleriyle aynı kulvarda yer aldı.  Turkcell’in aday gösterildiği kategoride birinciliği dünyanın büyük perakende zincirlerinden Marks&Spencer ve Woolworths  paylaştı.

Acar: “Küresel perakende devleriyle aynı kulvarda…”
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Acar, yaptığı konuşmada “Turkcell iletişim ve teknolojide olduğu gibi perakendecilik konusunda da liderliğine yakışır işlere imza atıyor. Dünyada operatörlerin ve teknoloji şirketlerinin mağazacılık anlayışı hızla değişiyor.  Trendleri takip ederek, iletişim teknolojilerinde uzman mağazalar yaratmak, müşterilerimize iletişim teknolojisi ile ilgili en iyi müşteri deneyimini keyifli bir alışveriş ortamında yaşatmak ve onlara daha iyi hizmet verebilmek için durmaksızın çalışıyoruz. Müşterilerimize göre farklılaşan ihtiyaçlara birebir çözümler üreterek, verdiğimiz hizmeti kişiselleştirme yönünde öncü uygulamalar yaratıyoruz. Bugün bizi finale taşıyan ve küresel perakende devleriyle aynı kulvarda buluşturan ‘Turkcell’in Parmakları Konuşuyor’ projesi müşteri odaklı mağazacılık anlayışımızın en güzel örneklerinden biri. Uluslararası arenada kabul görmesi bizi daha da güzel işler başarmak için motive ediyor.” dedi.

Turkcell’in parmakları konuştu işitme engelli ziyaretçi sayısı yüzde 275 arttı
Turkcell, İletişim Merkezleri’ne gelen işitme engelli müşterilerin bir uzman tarafından yönlendirilme ve bilgilendirilme taleplerinden yola çıkarak, “Turkcell’in Parmakları Konuşuyor” projesini hayata geçirdi. Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu iş birliğiyle gerçekleştirilen projede ilk olarak 3 Turkcell mağazasında İşaret Dili ile hizmet başlatıldı. Sonrasında Türkiye’nin dört bir yanından 225 çalışan bu konuda eğitildi ve 121 Turkcell İletişim Merkezi’nde de parmaklar konuşmaya başladı. Projenin tüm Türkiye’ye yaygınlaştırılması planlanıyor.

Turkcell, proje kapsamında işitme engelli müşterilerin ihtiyaçlarını daha iyi karşılayabilmek, ürün-servis tanıtabilmek için bir müfredat oluşturuldu. Bu müfredat için 200’ün üzerinde Turkcell ürün ve servisi ile 20’nin üzerinde abonelik süreci işaret diline çevrildi.

Bu çalışmaların sonucu olarak, Şubat-Haziran 2012 tarih aralığını kapsayan 4 ayda, projenin başladığı 3 Turkcell Mağazası’na gelen işitme engelli ziyaretçi sayısında %275 oranında artış sağlandı.

İletişim teknolojilerinde perakende laboratuvarı: Turkcell mağazaları
Bugün Türkiye’de 17.909 noktada müşterisiyle buluşan Turkcell, perakendecilikte trendleri takip etmekle kalmıyor ve tüm sektör için ufuk açan yeni çözümler sunuyor.  İletişim teknolojilerinde uzman mağazacılık anlayışıyla, 3 mağazasını laboratuvar olarak tasarlayan şirket, burada geliştirdiği deneyimi 1204 Turkcell İletişim Merkezi’nin gelişiminde kullanıyor.

Turkcell Mağazaları’nda, Türkiye’de alanında bir ilk olan, müşterilerin ileri düzeyde teknolojik çözüm ihtiyacı için yüksek uzmanlık desteği verilen “Tech Desk” de bulunuyor. Ayrıca Self Servis Alanları ve ürünlerle ilgili detaylı bilgiye tek tuşla ulaşım Dijital Etiket gibi öncü uygulamalar yer alıyor. Mağaza içinde ve dışında bulunan Self-Servis kioskları 7 gün 24 saat abonelik işlemleri, kontör yükleme ve fatura ödeme gibi işlemleri mümkün kılıyor.

Turkcell perakendeciliğin kitabını yazdı
Turkcell, satış noktalarında sunduğu hizmeti en üst seviyede standardize edebilmek amacıyla bir “Satış Modeli Kitabı” hazırladı. Müşteriyi karşılama anında çözümler üretme hedefiyle tüm olasılıkların senaryolaştırıldığı kitap aracılığıyla Turkcell İletişim Merkezleri’nde hizmet veren tüm çalışanlar eğitildi.

İnternetteki ilk operatör mağazası Turkcell’den
Turkcell, Türkiye’de telekom sektörünün ilk çevrim içi bireysel  alışveriş sitesi TurkcellMağaza’yı kullanıcıların hizmetine sunuyor.  www.turkcellmagaza.com adresi üzerinden hizmet veren sitede TL yükleme, internet paketi yükleme, web mesaj gibi hizmetlerin yanında telefon, notebook ve tabletler, aksesuarlar ve VINN’lar da satışa sunuluyor. Turkcell Mağaza sayesinde kullanıcılar, 7 gün 24 saat, internet ortamında güvenli, kolay ve hızlı alışveriş deneyimi yaşıyor.

Tüm Turkcell’liler, www.turkcellmagaza.com’a ister Mobil İmza ister Turkcell şifreleriyle giriş yapabiliyor. Seçilen siparişler kredi kartı ya da havale/EFT ile veya Turkcell hat faturasına yansıtılarak ödenebiliyor.  TurkcellMağaza’da peşin ve 24 aya varan taksitli teklifler tüm Türkiye için geçerli. Kontratlı Turkcell tekliflerinden şimdilik İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya’daki Turkcell’liler faydalanabiliyor. TurkcellMağaza açıldığı zamandan bu yana geçen 2,5 ay içinde 550 bin ziyaret aldı.


İlgili etiketler : Turkcell, Dünya Perakende Kongresi, Ödül, Parekende,

Haber Sahibi

Turkcell
  • Eklenme Tarihi

    : 23 Eylül 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Eylül 2012
  • Trafik

    : 2339

Diğer Turkcell Haberleri

Benzer Haberler

  • Turkcell GSMA'den Türkiye'ye Tek Ödülü Turkcell Getirdi

    GSMA'den Türkiye'ye Tek Ödülü Turkcell Getirdi

    Mobil iletişim dünyasının liderlerini belirleyen 2012 Global Mobil Ödülleri sahiplerini buldu. Kazananlar, Barcelona’da devam eden GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde açıklandı. Turkcell, Tıkl...
    29 Şubat 20121762 defa incelendi
  • LG LG Yeni Ürünleriyle Mobil Dünya Kongresi'nde Göz Doldurdu

    LG Yeni Ürünleriyle Mobil Dünya Kongresi'nde Göz Doldurdu

    LG Electronics, benzersiz kullanım kolaylığına sahip akıllı telefonları ile küresel marka imajını güçlendirmeye devam ediyor. LG Electronics, Mobil Dünya Kongresi 2014’te beğeniye sunduğu i...
    27 Şubat 20141372 defa incelendi
  • LC Waikiki Geleceğin Yöneticileri, LC Waikiki 14. Yönetim Bilimleri Kongresi'nde Buluşuyor

    Geleceğin Yöneticileri, LC Waikiki 14. Yönetim Bilimleri Kongresi

    Her yıl,İTÜ İşletme Mühendisliği Kulübü tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve geleceğin yöneticilerini ağırlayan ‘Yönetim Bilimleri Kongresi’nin bu yılki ana sponsoru, Türkiye moda pera...
    11 Mart 20131361 defa incelendi
  • Etihad Havayolları Etihad Dördüncü Kez Ortadoğu'nun Lider Havayolu Seçildi

    Etihad Dördüncü Kez Ortadoğu'nun Lider Havayolu Seçildi

    Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ulusal havayolu şirketi Etihad, Dubai’de gerçekleştirilen Dünya Seyahat Ödülleri’nin Ortadoğu töreninde dördüncü yıl üst üste “Lider Havayolu” ödülün...
    5 Mayıs 20112779 defa incelendi
  • Alışveriş Rehberi Perakende Güneşi Ödülünü Avm Mfi Partners Aldı

    Perakende Güneşi Ödülünü Avm Mfi Partners Aldı

    Alışveriş merkezi yönetimi ve kiralamada çözüm ortağı olarak müşterilerine hizmet veren, sektörünün öncü kuruluşlarından Avm Mfi Partners’ın Alışveriş Merkezleri Yönetim Direktörü Aytaç Özçi...
    22 Kasım 20131645 defa incelendi