Toyota Dünya'nın En Değerli Otomobil Markası

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2289 defa incelendi
  • Puan : star star star 35 incelemede 2,89 puan almıştır.
Toyota, Interbrand Marka Danışmanlığı Ajansı tarafından gerçekleştirilen "Dünyanın En Değerli Markaları” araştırmasının otomobil kategorisinde geçen yıl olduğu gibi yine zirveye yerleşti. Araştırmaya göre Toyota, Japonya’da meydana gelen deprem ve tsunamiden etkilenmesine rağmen marka değerini artırmayı başardı.

Toyota, Interbrand'in bu yılki "Dünyanın En Değerli Markaları” araştırmasının otomobil kategorisinde yine zirvede yer aldı. Kategorisinde geçtiğimiz yılın da birincisi olan Toyota, bu yıl 12'ncisi düzenlenen araştırmanın sonuçlarına göre; yaşanan deprem ve tsunami felaketinin yaralarını çabuk sardı. Interbrand araştırması, dünyanın en değerli markalarının geçen yıldan bu yana yaşadıkları değişimin ve performanslarının ölçümlenmesiyle hazırlanıyor.

"Dünyanın En Değerli Markaları” araştırmasında 2011 yılında da zirveyi kaptırmayan Toyota, otomobil endüstrisindeki lider kimliğini pekiştirirken marka değerini de bir önceki yıla göre yüzde 6 oranında artırmayı başardı. Araştırma sonuçlarında, Toyota’nın güvenlik ve kalitenin yanında çevreci teknolojilerin gelişmesi için yarattığı maddi kaynak ile geliştirdiği çevreye saygılı ürün ve yatırımlarının önemine de vurgu yapıldı.

Interbrand "Dünyanın En Değerli Markaları” araştırması, global olarak markalaşmış ürün ve hizmetlerin finansal performansı, satın alma sürecinde markanın rolü ve markanın güçlülüğü kriterleri baz alınarak hazırlanıyor.


İlgili etiketler : Toyota, Interbrand, Dünyanın En Değerli Markaları,

Haber Sahibi

Toyota
  • Eklenme Tarihi

    : 11 Ekim 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Aralık 2011
  • Trafik

    : 2289

Diğer Toyota Haberleri

Benzer Haberler