Fransa'dan ETİ Karam ve ETİ Tutku Çikolataya Tasarım Ödülü

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2743 defa incelendi
  • Puan : star star star star 61 incelemede 4,34 puan almıştır.
Ürünleri ile hayata lezzet ve mutluluk katan ETİ,  “ETİ Karam” ve “ETİ Tutku” çikolata tasarımları ile Fransa'nın en önemli tasarım ödülü olan “Label of the Observeur Du Design 2012"ödülüne layık görüldü.

“Agence pour la Promotion de la Création Industrielle (APCI)” tarafından 1999’dan bu yana düzenlenen “Observeur Du Design” ödülüne hak kazanan diğer tasarımlarla birlikte “ETİ  Karam” ve “ETİ Tutku” Çikolata  tasarımları 9 Kasım’dan bu yana Paris’teki “Cité des sciences et de l'industrie” de sergileniyor. Ayrıca ödüllü tasarımlar 2 yılda bir yayınlanan  “Observeur Du Design ödüller kitabı”nda da yer alacak.

ETİ, ürünlerin tasarımı için Gamze Güven gibi alanında uzman, farklı sektörlerde ulusal ve uluslararası endüstri kuruluşlarına tasarım ve danışmanlık yapan, başarısı ödüllerle kanıtlanan usta bir tasarımcıyı tercih etti. Gamze Güven’in seçilmesinde, hedef kitlenin nabzını çok iyi tutması ve elde ettiği verileri yansıttığı tasarımları ile geniş kitlelere hitap edebilmesinin büyük payı oldu.

Ödüllü tasarımların yaratıcısı Gamze Güven’le birlikte sergiye katılan ETİ Pazarlama Hizmetleri Müdürü Merve Erdebil Munguldar “ETİ, yarım asırı aşan tecrübesiyle hayata lezzet yoluyla mutluluk katan bir marka. Bu başarının ardındaki en önemli faktörlerden biri ETİ’nin her alandaki innovatif yaklaşımı. ETİ, sadece ürünleriyle değil tüm fonksiyonlarıyla “yenilikçiliği ve farklılaşmayı” hedefliyor. Fransa’dan aldığımız

tasarım ödülü de bunun en güzel örneklerinden. “ETİ Karam” ve “ETİ Tutku” çikolata tasarımları ile hem bitter hem de sütlü çikolatada süregelen kalıpların dışına çıkılarak, tüketicilerimizin çikolata yeme alışkanlıklarına uygun bir şekilde çikolatadan aldıkları hazzın artırılması hedeflendi. Kalitatif ve kantitatif olmak üzere birkaç aşamadan oluşan araştırmalarla yaklaşık 3 bin 500 kişi ile görüşüldü bu süreçte sütlü ve bitter çikolata tüketicilerinin çikolata yeme alışkanlıkları, beklentileri ve motivasyonları detaylı olarak incelendi. Kapsamlı araştırmaları sonrasında ETİ’nin “yenilikçi”, Gamze Güven’in “yaratıcı” bakış açısı ile ortaya çıkan “ETİ Karam” ve “ETİ Tutku” çikolata tasarımlarının ETİ markasına ve Türkiye’ye uluslararası prestij kazandırdığını düşünüyorum.” dedi.

Gamze Güven; Yenilebilir tasarım, daha önce çalışmadığım bir alandı. Dolayısıyla ETİ Çikolata Kategorisi, ETİ Karam ve ETİ Tutku Çikolata için brief vermek üzere beni davet ettiğinde beni heyecanlandıran yeni bir alan ile tanışmış oldum. Kapsamlı bir brief süreci oldu. ETİ Pazarlama ekibi, gerek tüketici beklentilerini, gerekse yakın dönemde yaptırdıkları pazar araştırma verilerini çok iyi aktardılar. Tüm kalitatif tüketici odak grup çalışmalarının DVD filmlerini verdiler. Yüze yakın tüketiciyi dinledim ve odak grup toplantılarının filmlerini izleyerek bitter ve sütlü çikolata dünyasını iyice tanıma fırsatı buldum. Daha sonra bitter çikolata dünyasına ilişkin yine detaylı bir brief ve araştırma raporları verildi.

ETİ Tutku ve ETİ Karam çikolata tasarım sürecinde çikolatanın tarihi, yeme kültürü ve çikolata pazarı konusunda kapsamlı araştırma ve çalışmalar yaparak birçok alternatif tasarımlar geliştirdik.

ETİ Tutku Çikolota tasarımında Tutku bisküvinin iletişiminde yaratılmış olan absürt dünyadan ilham aldık. ETİ Tutku markasının mozaik karakterine ek olarak sıra dışı, çılgın ve şaşırtıcı imaja sahip, illüzyon yaratan esprili bir çikolata yaratmaya çalıştık. ETİ Tutku’da, dengeli ve simetrik gibi duran ama içinde eğrisel kanallar ve birbirinin aynısı olmasına rağmen farklı yönde ve bombede olan parçalar sayesinde bir illüzyon oluşuyor ve tasarıma bakan göz bu illüzyonu çözmeye çalışıyor.

ETİ Karam’da ise damak dokusuna yapıştırıp ağızda uzun eriterek yeme ritüelinden yola çıkarak bitter tablet dünyası için delikli ve özel dekorlu bir çikolata kurguladık. Yüzey kırılmaları sayesinde oluşan dekoru, bombeli formu ve delikli yapısının bütüncül tasarımı sayesinde piyasadaki klasik tablet çikolatalardan çok farklı, ezber bozan, bitter çikolatada reform yaratan bir tasarım oldu.” dedi.

Yenilebilir tasarım yeni rekabet alanı
ETİ’nin Tutku ve Karam Çikolata tasarımları ile Türkiye’de öncülerinden olduğu “yenilebilir tasarım” gerçeği, tüm dünyada inovasyon iştahı bitmek bilmeyen markaların rekabetteki yeni kilit faktörü olarak öne çıkıyor. Yapılan tüketici araştırmalarına göre, ürün ambalajların yanında artık ürünün kendisi de önemli bir satın alma kriteri haline geldi.

Tasarımın etki alanını genişletmesi, lezzet kadar görselliğin de öne çıkması ile keyif ürünleri üreten markalar da tüketicinin üründen aldığı hazzı artırma peşinde koşmaya başladı. Ürünün sadece lezzeti ile değil tüm duyulara hitap ettiği ölçüde haz verdiği bilinci ile markalar, “yenilebilir tasarım”a yönelmeye başladı.

ETİ Karam lansman tarihinden itibaren toplam bitter pazarının %30’una ulaştı. Tutku Çikolata’nın da katkısıyla ETİ, toplam tablet pazarının %20’sine ulaştı ve pazarın 2. markası konumunda yer alıyor.



İlgili etiketler : Eti Karam, Eti Tutku, Ödül,

Haber Sahibi

Eti Tutku
  • Eklenme Tarihi

    : 9 Nisan 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Nisan 2012
  • Trafik

    : 2743

Benzer Haberler

  • Jival Altın Jival'den Tutkunu Olacağınız Yeni Bir Koleksiyon:

    Jival'den Tutkunu Olacağınız Yeni Bir Koleksiyon: "Tutku Zinciri

    Mücevher dünyasının parlayan yıldızı Jival, özel zincir teknolojisiyle tasarladığı “Tutku Zinciri Koleksiyonu”nu kadınların beğenisine sunuyor Yenilikçi ve farklı tasarımlarıyla mücevher se...
    15 Mayıs 20122276 defa incelendi
  • Silk & Cashmere Aşk Şehri Paris'te, Tutku Markası Sılk&Cashmere

    Aşk Şehri Paris'te, Tutku Markası Sılk&Cashmere

    Silk&Cashmere’in 2012-2013 Sonbahar-Kış Koleksiyonu katalog çekimi geçtiğimiz  yazın en sıcak günlerinde modanın kalbi Paris’te gerçekleştirildi. 3 gün süren çekimlerde manken Tülin...
    1 Ağustos 20122907 defa incelendi
  • LC Waikiki LC Waikiki'ye Global Bir Ödül Daha

    LC Waikiki'ye Global Bir Ödül Daha

    2023 yılında Avrupa’nın en başarılı üç hazır giyim markasından biri olmayı hedefleyen LC Waikiki, Kuzeydoğu Avrupa pazarında varlık gösteren markaların ödüllendirildiği Real Estate Awards’ta...
    2 Nisan 20152189 defa incelendi
  • Profilo Profilo Dayanıklı Ev Aletleri

    Profilo Dayanıklı Ev Aletleri "Bronz Effie Ödülü" Kazandı

    Hayatı kolaylaştıran ve güzelleştiren Profilo Dayanıklı Ev Aletleri’nin, gerçek tüketici iç görüleriyle geniş kitlelere ulaşan BlackStar Buzdolabı ve Süper 8 Çamaşır Makinesi reklam kampanya...
    28 Mayıs 20141975 defa incelendi
  • Lenovo Lenovo

    Lenovo "Yükselen Altın Yıldız" Ödüllünün Sahibi Oldu

    Dünya’nın ve Türkiye’nin en büyük PC üreticisi Lenovo, teknoloji endüstrisinin en prestijli ödüllerinden olan “Yükselen Altın Yıldız” ödüllünün sahibi oldu. Lenovo, Global Teknoloji Distri...
    17 Haziran 20141898 defa incelendi