Fortune, Turkcell'i Üstün Altyapısı ile Dünyaya Örnek Gösterdi

  • 13 yıl önce eklendi
  • 1952 defa incelendi
  • Puan : star star star 33 incelemede 2,88 puan almıştır.
Dünyanın önde gelen ekonomi dergilerinden Fortune, Turkcell’in sahip olduğu güçlü altyapıdan ve şirketin başarılarından övgüyle bahsetti. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’le yapılan röportaja da yer verilen ve “Turkcell nasıl dünyanın en hızlı altyapılarından birini kurdu?” başlığıyla yayınlanan makalede “Turkcell’in “ 3G şebekesi, ABD dahil 53 gelişmiş ülke içinde en hızlısı” ifadesi kullanıldı.

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, ABD’nin önde gelen yayınlarından Fortune’da özel bir habere konu oldu. Turkcell’in sahip olduğu altyapı ve yatırımları ile Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’in başarısından övgüyle bahsedilen makalede, Turkcell’in dünyanın en hızlı şebekelerinden birini nasıl kurduğu anlatıldır. Altyapı yatırımlarıyla Türkiye’nin dünyaya örnek teşkil edebileceğinin vurgulandığı makalede Turkcell Superonline’ın fiber internet yatırımlarının teknolojik gelişim açısından önemine dikkat çekildi.

En iyi data hızı Turkcell’de

Ericsson’un Ağustos ayında tamamladığı çalışmasından da bahsedilen yazıda “Turkcell’in Türkiye’deki cep telefonlarından 3G ile data indirme hızı,Kuzey Amerika ülkelerin de yer aldığı 53 ülke içinde en hızlısı olarak ölçümlendi” denildi. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ile yapılan röportaja da yer verilen makalede Turkcell’in sadece seste değil, Türkiye’de hızla büyümekte olan akıllı telefon ve hızlı internet pazarlarında da yatırım yapmakta olduğu ve Ciliv’in de bu alanlarda büyüme öngördüğü vurgulandı.

Ciliv’in Genel Müdür koltuğuna oturduğu günden bugüne Turkcell’in Türkiye ve diğer bölgelerdeki 8 ülkede toplam abone sayısının 44.9 milyon’dan 61.7 milyona yükseldiği ifade edildi. Ciliv’in, Turkcell’i Almanya başta olmak üzere yeni pazarlara doğru ittiği belirtilerek, “Turkcell Türkiye, Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan ve KKTC’de pazar lideri. Turkcell aynı zamanda Ukrayna, Belarus ve Moldova’ya da ayak bastı” deniyor.

“Turkcell krizde bile yatırım yaparak rekabet üstünlüğü sağladı”

Fortune’un makalesindeTürkiye ve Turkcell’in ‘İpek Yolu’ndan ‘Fiber Yolu’na’ dönüşüm süreci de “28 bin kilometrelik ve milyonlarca dolarlık agresif yatırımın sonucu” olarak nitelendiriliyor.. Makalede, Turkcell’in 2008 yılında pazarlarda yaşanan türbülansa rağmen, birçok şirket kemer sıkarken, agresif yatırım yaparak fırsat pozisyonu kazandığı ve fiber altyapıya 1 milyar TL’lik yatırım yaptığı bilgisi de yer alıyor.

Ciliv’in Türkiye’ye altyapı yatırımında kamu-özel sektör ortaklığı ile yap-işlet-devret modeline verdiği önemin altı çizilirrken, Turkcell Superonline’nın 73 ile değen fiber omurgası’üve 10 ilde evlere kadar 1000 Mbps hızlahizmet verdiği belirtiliyor.





İlgili etiketler : Turkcell, Fortuna, 3g Şebekesi,

Haber Sahibi

Turkcell
  • Eklenme Tarihi

    : 10 Kasım 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Aralık 2011
  • Trafik

    : 1952

Diğer Turkcell Haberleri

Benzer Haberler