Becel, Annesine Süpriz Yapmak İsteyenleri Mutfağa Çağırıyor!

  • 10 yıl önce eklendi
  • 1787 defa incelendi
  • Puan : star star star star 52 incelemede 4,13 puan almıştır.
Annelere sevgiyi anlatmanın en güzel yolu mutfaktan geçiyor; Becel, Anneler Günü’nde annesine sürpriz yapmak isteyenleri mutfağa çağırıyor. Becel Tereyağı Keyfi, mutfak acemisi hanımlar, beyler ve çocuklar da dahil herkesin yapabileceği pratik ve leziz tarifler sunuyor.

Sevdiğiniz kalpler için her gün hazırladığınız yemeklere eşsiz lezzetini katan Becel, Anneler Günü’nü yeni Tereyağı Keyfi ile kutluyor. Tatlı düşkünü anneler için Frambuazlı Muffin, yeni lezzetler keşfetmeyi seven annelere Havuçlu Bezelyeli Bademli Pilav, hamur işleri yemekten keyif alan anneler için de Kabaklı Lorlu Gül Böreği tarifleri; annelerin bu özel gününü unutulmaz kılmak isteyenleri bekliyor.  

Becel Tereyağı Keyfi, sevdiğiniz kalplere sürpriz tatlar sunabilmeniz için paket, kâse ve sıvı çeşitleriyle market raflarında sizleri bekliyor.

Becel Tereyağı Keyfi ile annelerinize hazırlayabileceğiniz unutulmaz tarifler şöyle:

Frambuazlı Muffin (16 adet)
100 g Becel Tereyağı Keyfi Paket, oda sıcaklığında yumuşamış
130 g toz şeker
2 adet yumurta, çırpılmış
120 ml süt
260 g un
1/2 paket kabartma tozu
150 g frambuaz (taze ya da donmuş)
½ paket vanilya
Tuz

Becel Tereyağı Keyfi ile şekeri bir karıştırma kabına alıp tel çırpıcı ile çırparak karıştırın. Çırpılmış yumurtaları ekleyip karıştırmayı sürdürün. Sütü de ilave edip homojen bir karışım haline getirin.
Unu kabartma tozu ile birlikte eleyerek başka bir kaba alın. İçine şekeri, bir tutam tuzu ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Kuru malzemelerinizi sıvıların bulunduğu kaba alıp bir spatula ya da tahta kaşık ile homojen hale gelene kadar yavaşça karıştırın. Frambuazlarınızı hafifçe unlayıp kek karışımınıza ekleyin. Yavaşça ve kısa süre karıştırın. Muffin kalıplarınıza çift kat muffin kağıdı yerleştirin. Kalıpların üstünden bir parmak boşluk kalacak şekilde kek karışımınızı pay edin. 180°C fırında kontrollü olarak yaklaşık 30 dakika pişirin.

Havuçlu Bezelyeli Bademli Pilav (8 kişilik)
1 su bardağı (160 g) pirinç
1,5 su bardağı (300 ml) et suyu (sıcak)
2 yemek kaşığı (20 g) Becel Pratik Tereyağı Keyfi
50 g kabuksuz badem
100 g iç bezelye
1 orta boy (110 g) havuç, ufak küp doğranmış
1 çay kaşığı (2 g) tuz,
1 çay kaşığı (2 g) taze çekilmiş karabiber

Bademleri yağsız tavada kavurup kenara alın. Becel Tereyağı Keyfi’ni yapışmaz tabanlı bir tencerede ısıtın. Havuç ve bezelyeleri ekleyip 1 dakika kavurun. Pirinçleri ilave edip bir tutam tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyin. 1 dakika daha karıştırarak pişirdikten sonra et suyunu ilave edin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirip ateşten alın. Kavrulmuş bademleri ekleyip karıştırın ve 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.

Kabaklı Lorlu Gül Böreği (8 adet)
2 adet (200 g) yufka
50 g Becel Tereyağı Keyfi Kase, eritilmiş
½ çay bardağı (50 g) süt
1 adet orta boy (160 g) kabak
150 g taze lor peyniri
4-5 dal (25 g) dereotu, ince kıyılmış
1 adet yumurta sarısı (20 g), çırpılmış
2 çay kaşığı (5 g) Çörek otu
1 çay kaşığı (2 g) karabiber

Kabağı rendeleyip bir süzgece alın; suyunu iyice sıkarak süzün. Lor peyniri, dereotu ve karabiberle birlikte karıştırma kabına alıp karıştırın.
Eritilmiş Becel Tereyağı Keyfi ile sütü bir kasede karıştırın. Yufkaları dörde bölüp 8 parça yufka elde edin. Yufkaları tezgah üzerinde üst üste yerleştirin. En üstteki yufkanın üstüne bir fırça ile süt ve Becel tereyağı Keyfi karışımını hafifçe sürün. Kabak ve lor karışımından bir miktar alıp ince bir hat halinde yufkanın uzun kenarına yayın. Yufkayı ince rulo şeklinde sarıp uç kısmını içe doğru kıvırarak gül şeklinde sarın. Tüm yufkalarla aynı şekilde böreklerinizi hazırlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsinize yerleştirin. Üstlerine bir fırça ile çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180⁰C fırında böreklerinizi pembeleşene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirip servis edin.



İlgili etiketler : Becel, Yemek, Anneler Günü, Yemek Tarifi,

Haber Sahibi

Becel
  • Eklenme Tarihi

    : 29 Nisan 2014
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 11 Mayıs 2014
  • Trafik

    : 1787

Benzer Haberler

  • Turkcell Turkcell Yemek Guru'dan Türkiye'nin Lezzet Haritası

    Turkcell Yemek Guru'dan Türkiye'nin Lezzet Haritası

    Turkcell’in abonelerine özel olarak hazırladığı ve kadınların “Bugün ne pişirsem?” derdine son veren Turkcell Yemek Guru; 2,5 milyonu aşan kullanıcılarının bilgileriyle Anadolu’daki sofralar...
    13 Ağustos 20151493 defa incelendi
  • Yemeksepeti.com Yemeksepeti.com Yurtdışı Yatırımlarına Hız Verdi

    Yemeksepeti.com Yurtdışı Yatırımlarına Hız Verdi

    Türkiye’nin ilk ve en büyük online yemek siparişi sitesi olan yemeksepeti.com, Rusya’dan sonra Arap Emirlikleri’ne yaptığı yatırımlarla da adından söz ettiriyor. Foodonclick.com sitesiyle ö...
    7 Nisan 20114146 defa incelendi
  • Profilo Ramazan'da İftar Menüleriniz Profilo'nun Facebook Adresinde

    Ramazan'da İftar Menüleriniz Profilo'nun Facebook Adresinde

    Profilo, dengeli beslenmenin daha da önem kazandığı Ramazan ayında, sorumlulukları biraz daha artan anneleri yalnız bırakmıyor. Ramazan ayının her günü için Profilo Küçük Ev Aletleri’yle kol...
    5 Temmuz 20142057 defa incelendi
  • Oriflame Oriflame'den Ramazan Ayı'na Özel Yemek Tarifleri

    Oriflame'den Ramazan Ayı'na Özel Yemek Tarifleri

    Ramazan Ayı boyunca “bugün ne pişirsem” sorusuna Oriflame cevap veriyor. Oriflame; Facebook takipçileri için Ramazan’a özel, hayatı kolaylaştıracak pratik yemek tariflerinden oluşan bir içer...
    15 Temmuz 20135347 defa incelendi
  • Crate and Barrel Crate and Barrel Ramazan Sofralarına Renk ve Keyif Katıyor

    Crate and Barrel Ramazan Sofralarına Renk ve Keyif Katıyor

    Dünya ev perakendesinin gözde markası Crate and Barrel, Ramazan sofralarına renk ve keyif katıyor... Amerikan mobilya, dekorasyon ve ev aksesuarı perakende zinciri Crate and Barrel, Kanada,...
    23 Haziran 20142036 defa incelendi