VakıfBank TURSEFF'te Ödülleri Topladı

  • 12 yıl önce eklendi
  • 1752 defa incelendi
  • Puan : star star star star star 70 incelemede 4,71 puan almıştır.
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın Türkiye’deki sürdürülebilir enerji finansmanı programı olan TURSEFF’te, VakıfBank “Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Mükemmellik ” ödülüne layık görülürken, VakıfBank çalışanları da 5 dalda ödül kazandı.

Türkiye’deki katılımcı bankalar arasında TURSEFF kredisini ilk kullandıran VakıfBank, bugüne kadar aldığı 60 milyon dolarlık kredinin tamamını somut projelere dönüştürdü. Banka 2011’de 13 milyon dolar, 2012 kasım sonu itibariyle 47 milyon dolar kredi kullandırırken, 2013’te bu rakamı 100 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor.

Çevre bankacılığının ilk başlatıcılarından olan VakıfBank, sürdürülebilir enerji projelerine sağladığı destekle, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı (TURSEFF) tarafından verilen ödüllere ismini yazdırdı.

6 Aralık Perşembe günü EBRD ev sahipliğinde gerçekleştirilen ödül ve gala gecesinde VakıfBank’a “Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Mükemmellik Ödülü” verildi. VakıfBank’ın çalışanları da içerisinde tüm TURSEFF katılımcı bankaları arasında “en aktif banka temsilcisi ödülü”nün de bulunduğu 5 özel dalda ödül kazandı.

Türkiye’deki katılımcı bankalar arasında TURSEFF kredisini ilk kullandıran banka olan VakıfBank’ın bu ödüle layık görülmesinde, diğer alanlarda da pek çok ilki başarması etkili oldu. SEFF Programı’nın yürütüldüğü 14 ülke içerisinde kredi tanıtımının ardından 3 ay gibi kısa bir süre sonunda krediyi veren ilk banka olarak öne çıkan VakıfBank, EBRD’nin fotovoltaik sektörüne ilk kredisini kullandırması yanında EPC (Enerji performans garantili kontrat sistemi finansmanı örneğini gerçekleştiren ve Enerji Bakanlığı tarafından ödüllendirilen LED aydınlatma projesi finansmanını sağlayan banka oldu.

VakıfBank Ticari Bankacılık Başkanı Ersin Özoğuz, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’deki yoğun enerji kullanımını disipline etmek ve altyapı çalışmaları yaparak özellikle ticari işletmelere verimli enerji kullanım bilincini yerleştirmek amacıyla yola çıkan TURSEFF’le yaptıkları bu işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Özoğuz, “Çalışmalarımızı enerji yoğun bölgelerde ve sektörlerde odaklanarak sürdürüyoruz. Sonuçlandırma aşamasına kadar gelmiş büyük kojenerasyon, fabrika aydınlatma ve HES projeleri bulunuyor. Önümüzdeki dönemde bu projelerin de finansmanını sağlayacağız” diye konuştu.

60 milyon dolar bitti, ikinci TURSEFF kaynağı için çalışmalar başladı

İlk etapta TURSEFF’ten 60 milyon dolarlık bir kaynak sağlayan VakıfBank, bunu yaklaşık 67 projeye aktararak, Türkiye’nin enerji verimliliğine ve sürdürülebilirliğine katkıda bulunurken bugüne kadar TURSEFF kapsamında finanse ettiği projeler ile toplamda, yıllık 131.000 ton karbondioksit salımını engelledi. Bu rakam yaklaşık 330.000 ağacın depolayarak atmosferden çekeceği yıllık karbondioksit miktarına eşit. Bir diğer değişle 330.000 ağaçlık bir ormana denk karbon emisyonu azalımı sağlanmış oldu.

Finansman sağlanan ticari firmaların 65’i KOBİ ölçeğinde olurken, 2’si ise kurumsal segmentli müşteriler oldu. VakıfBank, önümüzdeki yılın ocak ayında TURSEFF’ten ikinci kez finansman sağlamak üzere çalışmalarına hiç ara vermeden başladı. 2011 yılında 13 milyon dolar, 2012 kasım sonunda 47 milyon dolar kredi kullandıran banka, 2013’te bu konuda verdiği kredi miktarını 100 milyon dolara çıkaracak.

Tüm satış kadrolarına yüz yüze eğitimler vererek TURSEFF’in, dolayısıyla enerji verimliliği bilincinin tabana yayılması için çalışmalar yapan VakıfBank, bundan sonraki süreçte de aynı yönde çalışmalarını sürdürecek ve bu yöndeki yatırımları finanse edecek modellerin geliştirilip pazara sunulması konularına odaklanacak.

Enerji verimliliğini misyon edinen VakıfBank çalışanları da ödüllendirildi

TURSEFF’in; herhangi bir finansal yapıdan farklı olarak enerji verimliliğine dikkat çekerek, çevreye ve insanlığa katkı sağlama misyonunu üstlenen VakıfBank’ın yetkin personeli de TURSEFF gala gecesinden 5 ödülle döndü. TURSEFF katılımcı bankalarının tümü içerisinde en aktif banka temsilcisi ve projenin yaygınlaştırılmasında önemli gayret ve çalışmaları nedeniyle VakıfBank Genel Müdürlüğü’nden Ali Haydar Erdoğan; TURSEFF’i en fazla sahiplenen ve Genel Müdürlük’ten en büyük desteği sağlamaları nedeniyle VakıfBank Genel Müdürlüğü’nden Alper Ersoy ve Zeynep Taburoğlu; enerji verimliliği finansmanını gerçek anlamda sahiplenmiş olması nedeniyle İç Anadolu Bölge Müdürü Ertuğrul Dağdelen ve İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Ticari Pazarlama Biriminden Mahmut Gül; tek bir şubeden yapılan en fazla müşteri ziyaretini ve TURSEFF’te tek bir şubeden en fazla enerji verimliliği ödemesini gerçekleştirmesi nedeniyle de VakıfBank Konya Şubesi’nden Ali Turgut ödüle layık görüldü.


İlgili etiketler : Vakıfbank, Turseff, Ödül, Başarı,

Haber Sahibi

Vakıfbank
  • Eklenme Tarihi

    : 7 Aralık 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Aralık 2012
  • Trafik

    : 1752

Diğer Vakıfbank Haberleri

Benzer Haberler

  • Profilo Profilo Dayanıklı Ev Aletleri

    Profilo Dayanıklı Ev Aletleri "Bronz Effie Ödülü" Kazandı

    Hayatı kolaylaştıran ve güzelleştiren Profilo Dayanıklı Ev Aletleri’nin, gerçek tüketici iç görüleriyle geniş kitlelere ulaşan BlackStar Buzdolabı ve Süper 8 Çamaşır Makinesi reklam kampanya...
    28 Mayıs 20141975 defa incelendi
  • Lenovo Lenovo

    Lenovo "Yükselen Altın Yıldız" Ödüllünün Sahibi Oldu

    Dünya’nın ve Türkiye’nin en büyük PC üreticisi Lenovo, teknoloji endüstrisinin en prestijli ödüllerinden olan “Yükselen Altın Yıldız” ödüllünün sahibi oldu. Lenovo, Global Teknoloji Distri...
    17 Haziran 20141898 defa incelendi
  • DeFacto DeFacto'ya En İyi E-Ticaret Sitesi Ödülü

    DeFacto'ya En İyi E-Ticaret Sitesi Ödülü

    Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen "The Horizon Interactive Awards"ta ödüle layık bulunan en iyi e-ticaret sitelerinden biri de defacto.com.tr oldu.  “İnteraktif Medya Sunan En İyi E-Ticaret S...
    16 Ağustos 20161994 defa incelendi
  • FLO FLO En Beğenilen Ayakkabı ve Çanta Markası Oldu

    FLO En Beğenilen Ayakkabı ve Çanta Markası Oldu

    Kaliteli, güncel moda ve geniş bir ürün yelpazesini ulaşılabilir fiyatlarla sunan FLO, Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği’nin (AYD) gerçekleştirdiği AVM’lerde En Beğenilen ve Terc...
    24 Şubat 20172117 defa incelendi
  • D&R D&R, Türkiye’nin En Beğenilen ve  Tercih Edilen Markası Seçildi

    D&R, Türkiye’nin En Beğenilen ve Tercih Edilen Markası Seçildi

    Kültür, sanat ve eğlence dünyası D&R, Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından gerçekleştirilen “AVM’lerde En Beğenilen ve Tercih Edilen Perakend...
    24 Kasım 2023174 defa incelendi