Toyota ve MIT EF İşbirliği

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2325 defa incelendi
  • Puan : star star star 44 incelemede 3,41 puan almıştır.
Dünyanın sayılı üniversitelerinden biri olan Massachusetts Institute of Technology (MIT) öncülüğünde kurulan MIT Enterprise Forum Turkey ve TOYOTA işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen İş Planı Yarışması 2 bin 858 başvuru aldı. Katılımcıların yüzde 41’ini 21-25 yaş arası gençler oluştururken, en fazla başvuru Marmara Bölgesi’nden geldi. Yenilikçi iş fikirlerine sahip olan ancak gerekli sermayeye sahip olmayan girişimci ruhları destekleyen yarışmaya, geçtiğimiz yıl hiç başvuru alınamayan Karadeniz Bölgesi’nden yüzde 7 oranında başvuru geldi. En yoğun proje katılımı da geçen sene olduğu gibi Yüksek Teknoloji, Telekomünikasyon ve Yazılım alanından oldu.

Toyota’nın desteği ile bu yıl ikincisi düzenlenen MIT Enterprise Forum Turkey İş Planı Yarışması’na 2 bin 858 başvuru yapıldı ve katılımcıların yüzde 41’ini oluşturan 21-25 yaş grubu da yarışmanın genç girişimcilerin yeni adresi olduğunu ortaya koydu. Yarışmaya en fazla başvuru yüzde 56 ile Marmara Bölgesi’nden gelirken, geçtiğimiz yıl hiç başvuru alınmayan Karadeniz Bölgesi’nden bu yıl yüzde 7 oranında bir katılım sağlandı. Erkek girişimcilerin oranı bu yıl yüzde 77 oranında gerçekleşirken, kadın girişimcilerin oranı da geçen yıla göre artarak yüzde 23’e yükseldi. Sektörlere göre dağılımda ise "Yüksek Teknoloji, Telekomünikasyon ve Yazılım" yüzde 23 ile başı çekerken, "İnşaat, Mühendislik ve Ulaşım" ve "Enerji ve Çevreyi Koruma Hizmetleri" alanlarından yüzde 10 oranlarında katılım oldu. “Eğitim ve Öğretim”, “Gıda” ve “Sağlık Hizmetleri” alanlarının her birinden ise yarışmaya yüzde 7’lik bir katılım gerçekleşti. Toplam başvuru içinde üniversite mezunları ise yüzde 63 ile büyük bir çoğunluğa ulaştı.
Yarışmaya katılan iş fikirleri, girişimci işadamları, yatırımcılar ve akademisyenlerden oluşan jüri tarafından değerlendirmeye alındı. 30 yarı finalistin belirleneceği sonuçlar 20 Şubat 2012 tarihinde açıklanacak ve bu yarı finalist ekipler 3-4 Mart 2012 tarihlerinde iş geliştirme eğitimi alacak. 1 Mayıs 2012 tarihinde ise 30 yarı finalist arasından 9’u finalist olarak belirlenecek ve 17 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleştirilecek sözlü sunumların ardından ilk 3 dereceye girenlerin açıklanacağı ödül töreni ile yarışma süreci tamamlanmış olacak. Yenilikçi iş fikirleri olduğu halde, gerekli sermayeye sahip olmayan girişimci ruhları destekleyen MIT Enterprise Forum Turkey ve TOYOTA işbirliği ile gerçekleştirilen İş Planı Yarışması sonucunda, finale kalacak olan 9 ekibin tüm şirket kurma giderleri karşılanacak ve jüri değerlendirmesi sonucunda birinci olacak ekip 50.000 USD, ikinci 15.000 USD ve üçüncü 5.000 USD ile ödüllendirilecek.

En çok başvuru Marmara’dan
MIT Enterprise Forum Turkey ve Toyota işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen İş Planı Yarışması'na başvuru sıralamasında ilk sırayı geçtiğimiz yıl olduğu gibi Marmara Bölgesi elde etti. 2 bin 858 başvuru arasında yüzde 56’lık oranla ilk sırada yer alan Marmara Bölgesi’ni, yüzde 18 ile İç Anadolu Bölgesi, yüzde 9 ile Akdeniz, yüzde 7 ile Karadeniz, yüzde 6 ile Ege, yüzde 3 ile Güney Doğu Anadolu ve yüzde 1 ile Doğu Anadolu Bölgeleri izledi. En yüksek başvuru geçen yıl olduğu gibi yüzde 23 ile “Yüksek Teknoloji Telekomünikasyon ve Yazılım” alanından gelirken, bunu yüzde 20 ile “Yaratıcı Alanlar”, yüzde 11 ile “Eğlence, Hobi, Seyahat ve Turizm”, yüzde 10’luk oranlar ile “Enerji ve ve Çevre Koruma Hizmetleri” ve “İnşaat, Mühendislik ve Ulaşım”, yüzde 7’lik oranlar ile “Eğitim ve Öğretim” ile “Gıda ve Sağlık Hizmetleri”, yüzde 5 oranla “Tarım” izledi.

Girişimciler etkinlikler ile desteklenecek
12 Ekim 2011 tarihinde başlayan ve 27 Ocak 2012 tarihinde başvuru süresi tamamlanan İş Planı Yarışması’nın 2011-2012 dönemi içerisinde girişimcilerin gelişmesini sağlayacak etkinliklerin düzenlenmesi de planlanıyor. Ayrıca, ilk otuza kalan yarı finalist ekipleri bulunmaz bir fırsat bekliyor. On sekiz yıldır MIT üniversitesi tarafından her yıl bir ülkede düzenlenen MIT Global Startup Workshop etkinliğine hiçbir ücret ödemeksizin katılma hakkı kazanacaklar.



İlgili etiketler : Toyota, Mıt Ef,

Haber Sahibi

Toyota
  • Eklenme Tarihi

    : 21 Şubat 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Nisan 2012
  • Trafik

    : 2325

Diğer Toyota Haberleri