Silk & Cashmere'de Yeni Dönem Başlıyor

  • 10 yıl önce eklendi
  • 1351 defa incelendi
  • Puan : star star star star 22 incelemede 4,09 puan almıştır.
Tekstil sektörünün başarılı ismi Ayşen Zamanpur tarafından kurulan ve dünyanın en zengin saf kaşmir koleksiyonunu üreten Silk & Cashmere’de ikinci neslin yönetime geçmesiyle birlikte göz alıcı yeni bir dönem başlıyor.

Kuruluşundan bu yana geçen 22 yılda, 5 kıtada, 26 ülkede, yüzlerce şehirde mağaza ve corner açarak global bir marka haline gelen SILK AND CASHMERE son olarak geçtiğimiz yıl Paris Sanayi ve Ticaret Odası tarafından verilen “Uluslararası Yatırımcı Ödülü”nü kazandı.

“Değişmeyen tek şey değişimdir”
İkinci neslin yönetime katılmasının ardından markada yeni bir döneme geçtiklerini belirten SILK AND CASHMERE CEO’su Ayşen Zamanpur; “Kalıcılık, kalite, prestij, başarılı girişim gibi özdeşleştiğimiz değerleri çok önemsiyoruz. Bu değerlerimizin yanı sıra şimdi; günceli daha çok yakalayan bir marka hedefimiz var.. SILK AND CASHMERE’in gerçek bir dünya markası olmasına yönelik tüm koşulları sağlayacak bir değişim dönemine giriyoruz” dedi. “Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir” mottosuna inandıklarının altını çizen Ayşen Zamanpur, SILK AND CASHMERE’de 360 derecelik bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini söyledi.


Logo yeniden tasarlandı
Gerçekleşen bu değişimin pazarlama stratejilerinden büyüme planlarına, görsel standartlarından mağaza dekorasyonuna, koleksiyonlarından logoya kadar markanın her detayını kapsadığını anlatan Zamanpur tüm konularda yurtdışından uzman danışmanlık aldıklarını da belirtti. Yurtiçi ve yurtdışındaki tüm mağazalara yansıtılan bu değişimin habercisi ve sembolü olarak firmanın logosu da değişti.

“Yıllardır hep ikinci neslin gelip değişimi başlatmasını istedim”
Rönesans adı verilen bu yeni dönem, Ayşen Zamanpur’un oğlu Ferhat Zamanpur tarafından yönetiliyor. Los Angelas’ta University of Southern California İşletme ve Pazarlama bölümlerinde çift anadal okuyan Ferhat Zamanpur, okul bitince Amerika Birleşik Devletleri’nde kalıp bir sağlık şirketinin pazarlama departmanında çalıştıktan sonra Türkiye’ye dönerek şirkette çeşitli pozisyonlarda görev yaptı. Markanın işleyişini temelden öğrenen Ferhat Zamanpur, Genel Müdür Yardımcısı olarak işleri devraldı.

Rönesans’ın en büyük yaratıcısının Ferhat Zamanpur olduğunu ifade eden Ayşen Zamanpur, bu süreç hakkında şu bilgileri verdi; “Üniversitelerde “girişimcilik” dersi veriyor olabilirim, 22 yılda çok güzel, çok başarılı bir marka yaratmış olabiliriz. Ama bence bu değişime karşı durmak anlamına gelmemeli. Tüm bu süreç o kadar içime sindi ki yıllardır hep ikinci neslin gelip değişimi başlatmasını beklemiş gibi hissettim. Eğer oğlum Ferhat işe elinin ucuyla girseydi ve tüm değerleri, 22 yıllık geçmişi bir kalemde silecek radikal kararlarla ilerleseydi kesinlikle karşı dururdum. Ama her aşamasını anlatarak, ikna ederek dünyadan örnekler göstererek ilerledi. Kararlarını bizimle tartıştı, yönlendirmemiz olursa dikkate aldı. Onun için bu değişim içime çok siniyor. Rönesans sanattır, felsefedir, uyanıştır, değişimdir. Ama aslında insanı öne çıkartmıştır. Markamızın özünde 22 yıldır bizi bugünlere taşıyan müşterilerimiz var; tüm dünyadaki SILK AND CASHMERE müşterilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz.”



İlgili etiketler : Silk & Cashmere, Ayşen Zamanpur,

Haber Sahibi

Silk & Cashmere
  • Eklenme Tarihi

    : 10 Eylül 2014
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Eylül 2014
  • Trafik

    : 1351

Diğer Silk & Cashmere Haberleri