Sanayi Devi Boydak'tan Şimdi de "Halı"ya Yatırım

  • 12 yıl önce eklendi
  • 2249 defa incelendi
  • Puan : star star star star 75 incelemede 4,29 puan almıştır.
Boydak Holding şirketlerinden Boyteks’in 50 milyon TL’lik yatırımla Kayseri’de kurduğu Boyteks Halı Fabrikası’nın açılış töreni, 21 Haziran 2012 tarihinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katılımıyla gerçekleşti.

İlave yatırımlarla yılsonuna kadar kapasitesini iki katına çıkarmayı planlayan Boyteks, yatırımlarını tamamladığında Türkiye’nin en büyük halı üretim tesislerinden birine sahip olacak.

Boydak Holding’in tekstil sektöründe faaliyet gösteren ve Türkiye’nin en büyük tekstil tesisleri arasında yer alan Boyteks, Kayseri’de kurduğu fabrikasındaki üretimiyle, hem yurtiçi hem de yurtdışı halı ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Boyteks Halı Fabrikası için 21 Haziran 2012 tarihinde gerçekleştirilen açılış töreni, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bakanlar ile Boydak Holding ve Boyteks üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Müşteri ihtiyaç ve beklentilerini tespit ederek 2010 yılında halı yatırımı için karar alan Boyteks, ilk olarak toplamda 180.000 metrekarelik alanda bina yatırımını gerçekleştirmesinin ardından 2010-2011 yılındaki inşaat yatırımıyla da üretim tesisini hayata geçirdi.

İlk etapta 5 halı dokuma makinesi ile üretime başlayan Boyteks, hali hazırda günlük 3 bin 500 metrekare üretim gerçekleştiriyor. 2012 yılı sonuna kadar makine sayısını 10’a çıkartarak bu oranı iki katına yükseltmeyi hedefleyen marka, önümüzdeki yıllarda tüm makine parkurlarının tamamlanması ile günlük 17.000 metrekare halı üretmeyi planlıyor.

2012 yılı sonu itibariyle Boyteks yeni kapasite arttırımları ile birlikte Halı Fabrikası’ndaki yıllık üretim kapasitesinin 1.750.000 metrekareyi bulması bekleniyor. Boyteks, öncelikle Boydak Holding Mobilya grubu markaları İstikbal ve Bellona için gerçekleştireceği makine halısı üretimine, 2013 yılı itibariyle Mondi’yi de dahil edecek.

İhracat için Deco Carpet & Rugs markasıyla üretim yapmayı planlayan marka, gelecek dönemde hem yurtiçi hem de yurtdışı ihtiyaçlarını karşılamak üzere üretim tesislerindeki makine sayısını 28’e çıkartarak kapasitesini artırmayı ve böylece Türkiye’nin en büyük halı üretim firması ve gelecekte de dünyada söz sahibi olmayı hedefliyor.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak “55 yılın ardından, bugün mobilya sektöründeki başarımızı global ölçekte kanıtladığımızı söylemek yanlış olmaz. Ancak daha ileriye gitme azmimiz ve başarımızı katmerleme ihtiyacımız hiçbir zaman bitmiyor ve bitmeyecek.

Faaliyet gösterdiğimiz sektörlerde büyüme ve söz sahibi olma iddiamızı şimdi de halı sektöründe sürdürmeyi hedefliyoruz. Yenilikçi, modern ve son teknoloji ile üreteceğimiz halıların, Boydak Mobilya Grubumuzun ürün gamında önemli bir avantaj sağlayacağına, ardından da hem ülkemiz hem de dünya pazarlarında önemli bir açığı kapatacağına inanıyoruz. Bir yandan da 300 kişiye yeni iş imkanı oluşturan Boyteks Halı Fabrikamız, üretim kapasitesine paralel istihdama yönelik katkısını da artırarak sürdürecektir” dedi.

Boydak Holding olarak, yurtiçi ve yurtdışında hayata geçirdikleri yatırımlar, yarattıkları istihdam ve markalaşmaya verdikleri önemle, dünya pazarlarından her geçen gün daha fazla pay aldıklarının altını çizen Boydak, Boyteks’le alınan yeni yatırım kararının Türkiye adına olduğu kadar, dünya ölçeğinde de büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.


İlgili etiketler : Boyteks, Boydak, Halı,

Haber Sahibi

İstikbal
  • Eklenme Tarihi

    : 22 Haziran 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Haziran 2012
  • Trafik

    : 2249

Diğer İstikbal Haberleri

Benzer Haberler

  • Ünal Ticaret Aras Kargo ile Türkiyenin Heryerine KARGO BEDAVA

    Aras Kargo ile Türkiyenin Heryerine KARGO BEDAVA

    Ünal Ticaret web sitesinden yapacağınız alışverişlerinizde herhangi bir kargo ücreti ödemezsiniz. Ürününüz kapınıza kadar gelir ve siz kargo görevlisi ile birlikte ürünü açııp kont...
    18 Ocak 20117271 defa incelendi
  • Atlas Halı Atlas Halı Mozaik İle

    Atlas Halı Mozaik İle "İstanbul Desıgn Week 2013" de!

    Kunter Şekercioğlu’nun tasarımıyla Atlas Halı koleksiyonunda yer alan  “Mozaik”, 27 Kasım-01 Aralık tarihleri arasında Küçük Çiftlik Park’ta düzenlenen “İstanbul Design Week 2013”de büy...
    29 Kasım 20131718 defa incelendi
  • Royal Halı Royal Halı'dan Türkiye'de Bir İlk SigortHalı

    Royal Halı'dan Türkiye'de Bir İlk SigortHalı

    Royal Halı'dan Türkiye'de Bir İlk Sigortalı Halı; SigortHalı Halınız kesilmeye, sökülmeye, çıkmayan lekelere, yanmaya ve çalınmaya karşı SigortHalanıyor. Royal Halı'dan satın almış olduğun...
    23 Nisan 20116009 defa incelendi
  • İstikbal İstikbal 2015 Halı Koleksiyonu

    İstikbal 2015 Halı Koleksiyonu

    Mobilya ve ev tekstilinin öncüsü İstikbal, 2015 yılı için hazırladığı yeni halı koleksiyonuyla evleri yine en güzel renklerle şıklaştırmaya hazırlanıyor. İstikbal koltuk takımlarıyla da kons...
    30 Ekim 20143622 defa incelendi
  • İstikbal İstikbal Yeni Halı Koleksiyonu

    İstikbal Yeni Halı Koleksiyonu

    Mobilya sektörünün öncüsü İstikbal, yeni halı koleksiyonuyla hayalleri özgün tasarımlara döktü, en moda renkleri en trend desenlere işledi.  Koltuk takımları ile uyumlu halılar ile kons...
    25 Eylül 20132666 defa incelendi