Neo-Soul'un Kraliçesi Erykah Badu ilk Kez İstanbul'da

  • 12 yıl önce eklendi
  • 2045 defa incelendi
  • Puan : star star star star 63 incelemede 3,6 puan almıştır.
Müzikseverlerin uzun zamandır yolunu gözlediği Erykah Badu, 19. İstanbul Caz Festivali kapsamında Matraş sponsorluğunda ilk kez İstanbul’da sahne alacak. “Neo-Soul’un kraliçesi”, dört Grammy sahibi Erykah Badu, etkileyici sahne performansı, eklektik müzik tarzı, derin, renkli ve özgün sesiyle 13 Temmuz Cuma akşamı Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda ilk kez İstanbullu hayranlarının karşısında olacak.

Bu yıl 12’inci kez İstanbul Caz Festivali’ne gösteri sponsoru olan Matraş, daha önce de Seal, Joss Stone, Buena Vista Social Club gibi isimleri müzikseverlerle buluşturmuştu.

Deride kalite ve ustalığın imzası olan Matraş, müziğin ustalarına 12’inci kez sponsor. İKSV’nin düzenlediği İstanbul Caz Festivali’nin gösteri sponsorları arasında yer alan Matraş, yine uzun zamandır yolu gözlenen bir sanatçıyı, neo soul’un kraliçesi Erykah Badu’yu müzikseverlerle buluşturuyor. 19. İstanbul Caz Festivali kapsamında 13 Temmuz 2012 Cuma akşamı, saat 21.00’de Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda konser verecek olan sanatçı, ilk kez İstanbul seyircisiyle buluşacak. Matraş, İstanbul Caz Festivali kapsamında daha önce de Seal, Buena Vista Social Club, Marcus Miller, Joss Stone gibi isimlerin gösteri sponsorluğunu üstlenmişti.

İlk albümü Baduizm’i 1997 yılında yayımlayan ve bu kaydıyla Billie Holliday ile kıyaslanan Erykah Badu, yıllar içerisinde soul, neo soul, RnB ve hip hop türlerini harmanladığı kendine özgü müzik tarzını oluşturdu. On&On ile “En İyi R n B Performansı” dalında Grammy almayı başaran Badu ikinci albümü Mama’s Gun’ı 2000 yılında yayımladı; bu kez de “Bag Lady” isimli şarkısı ile iki Grammy ödülüne aday gösterildi. Dördüncü Grammy’sini Brown Sugar filminin müziğindeki “Love of My Life” şarkısı ile 2003 yılında aldı. Aynı yıl üç senelik bir aradan sonra Worldwide Underground”u yayımladı. 2008 yılında yayımladığı ve Irak Savaşı’nın başladığı döneme denk gelen New Amerykah Part One: 4th World War’u 2010 yılında yayımladığı New Amerykah Part Two: Return Of The Ankh takip etti.

Besteci, albüm yapımcısı, oyuncu, aktivist ve moda ikonu kimliğiyle de adından söz ettiren sanatçı, 2003 yılında kurduğu sivil toplum kuruluşu B.L.I.N.D (Beautiful Love Incorporated Non-Profit Development) ile sosyal, kültürel ve ekonomik konularda yardım çalışmaları düzenliyor.

Matraş, İstanbul Caz Festivali’nin önceki yıllarında aşağıdaki konserlerin gösteri sponsorluğunu yapmıştır:

2000: Compay Segundo
2001: Buena Vista Social Club Presents: Cachaito, Miguel Anga Diaz, Omara Portuondo
2002: « Brezilya Samba Gecesi » Funk’n Lata/ Daniela Mercury
2003: Buena Vista Social Club Presents İbrahim Ferrer
2004: Paco de Lucia and Band Featuring Burhan Öçal
2005: David Sanborn
2006: Gilberto Gil
2007: Joe Sample Trio & Randy Crawford
2008: Marcus Miller & Tower of Power
2009: SMV (Stanley Clarke, Marcus Miller, Victor Wooten)
2010: Seal
2011: Joss Stone




İlgili etiketler : Erykah Badu, İstanbul Caz Festivali,

Haber Sahibi

Matraş
  • Eklenme Tarihi

    : 3 Temmuz 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Temmuz 2012
  • Trafik

    : 2045

Diğer Matraş Haberleri