Morhipo.com Sokağın Yeni Alternatif Stillerini Derledi

  • 6 yıl önce eklendi
  • 1184 defa incelendi
  • Puan : star star star star 31 incelemede 3,58 puan almıştır.
Son birkaç yılın en popüler sokak trendi hipster stiliydi. Fakat fazla popülerlik hipster görünümünü sıradanlaştırdı ve ana akım bir duruma dönüştürdü. Dolayısıyla sokaklarda alternatif stiller görünmeye başladı. Morhipo.com ekibi sokağın yeni alternatif stillerini derledi.
 
Hipsterlar kıyafetlerinden dinledikleri müziklere pek çok alanda kendilerini belli eden tavırlarıyla son birkaç yılın sokak stilinin öncüsü oldular. Fakat moda dünyasında sıradanlaşan her şey gibi hipsterlar da gücünü kaybediyor. Hipster modası sokaktan çekilmek üzereyken alternatif olabilecek yenilikleri merak ediyor musunuz? İşte Morhipo.com ekibinin radarına yakalanan yeni alternatif trendler!
 
İş sahibi hipsterlar: Yuccie
Biliyorsunuz ki hipsterlar üçüncü dalga kahve dükkanlarından çıkmayan, Apple fanı, vintage aşıkları olarak kesinlikle fakir olmayan ama aynı zamanda ne iş yaptıkları anlaşılamayn bir gruptu. Tabii çalışanları da vardır ama çoğunun öğrenci olduğuna inanıyoruz. Şimdi onlar büyüdü, iş hayatına atıldı. Young Urban Creatives yani Yuccie olarak hayatlarına devam ediyorlar. Aslında bu grup Y kuşağının alternatif sevenlerinin dahil olduğu bir topluluk yani çok uzakta aramamak lazım. Favori kıyafetleriyse: sadece el yapımı aksesuarlar, beyaz sneakerlar, hoodieler, Birkenstock, denim ve renkli çoraplar.
 
Rüya gibi giyinenler: Cutester
Londra'da ortaya çıkan bu trendin uygulayıcıları tema kafelerde, sokak yemekleri festivallerinde, sadece davetlilerin girebildiği gizli barlarda karşınıza çıkabilir. Aslında amaçları kaotik bir şehirde güzel ve sakin bir hayat yaşamak, asi değil uyumlular. Kıyafet kodları: son teknoloji aksesuarlar, kalp desenli her şey, çizgi film karakterlerinin olduğu kıyafetler.
 
Abartılı normalliği seçenler: Normcore
“Normal” ve “hardcore” kelimelerinden oluşan Normcore, aslında birçoğumuzun farkında olmadan uyguladığı bir trend. Normcore, farklı olma çabasından uzaklaşarak, 90'lı yılların sportif ve salaş tarzını daha alçakgönüllü ve cool biçimde ortaya çıkaran bir trend ve genel olarak cinsiyetsiz. Moda ve trend karşıtı biriyseniz gönül rahatlığıyla normcore taraftarı olabilirsiniz. Bu trendin belli başlı anahtar ürünleriyse şunlar: beyaz çorap, balıkçı yaka kazak, rahat kesim jean, sandalet, bol duran gömlekler.
 
Kıyafetlere değer biçmeyenler: Gorpcore
Trendlerin ne olduğuyla ilgilenmekten çok faydalı ve işe yarar alternatifleri giymeyi tercih edenlerin yaptıklarının bir anda trende dönüşmesi bu işin ironik kısmı. Onların amacı bir festivalde iyi görünmek değil, ortama uygun şekilde giyinip konforlarını bozmadan geceye devam edebilmek. Sizin “O monta bu kadar para verilir mi?” dediğiniz fiyatları karşılamayı tercih ediyorlar çünkü “Bir kere alayım en iyisi olsun” diyorlar. Görünümlerin kilit parçalarıysa: puffer mont, yelek, sırt çantası ve yağmur çizmeleri ya da sandaletler.
 
Çocuklarıyla parka giden babalara ithafen: Dadcore
Modada trendleri 180 derece değiştirebilme gücü olan nadir tasarımcılardan Demna Gvasalia, Balenciaga Erkek Giyim 2018 koleksiyonuyla birlikte yeni akımın habercisi oldu: Dadcore. Yani çocuklarıyla parka giden babalar gibi giyinme sanatı. Böyle bir sanat var mıydı? Yok ama artık olacak. Rahat pantolonlar, oversize ceketler, klasik ayakkabılar ya da klasik sneaker'a eşlik edecek rahat bir çanta ve bisiklet. Biraz uyumsuzluk ve konfor da yanınızda oldu mu gerçek bir Dadcore takipçisi olabilirsiniz!



İlgili etiketler : Morhipo.com, Giyim,

Haber Sahibi

Morhipo
  • Eklenme Tarihi

    : 21 Şubat 2018
  • Güncelleme Tarihi

    : 21 Şubat 2018
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Mart 2018
  • Trafik

    : 1184

Diğer Morhipo Haberleri