Kredi Kartlarında Yapı Kredi’nin Liderliği Sürüyor

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2240 defa incelendi
  • Puan : star star star 80 incelemede 2,58 puan almıştır.
Türkiye’nin ilk kredi kartı Yapı Kredi World, 2011’de de tartışmasız sektör liderliğini sürdürüyor. 2011 yılı ilk 6 aylık bağımsız denetimden geçmiş mali tablolara göre Yapı Kredi, kredi kartı alacak bakiyesinde yüzde 18.20 ile sektörde lider konumunda bulunuyor. Bankaların BKM’ye  yaptığı ciro bildirimlerine göre de ilk altı ayda Yapı Kredi World bireysel kartlar cirosunda yüzde 19.22, nakit çekim cirosunda yüzde 20.96, taksitli işlem cirosunda yüzde 21.62, temassız kart cirosunda yüzde 33.35 ve kart sahibi tekil müşteri adedinde yüzde 13.76 pazar payları ile sektörde liderliğini devam ettiriyor. 320 bin üye işyeri, 400 bini aşkın POS parkına sahip olan Yapı Kredi World her yıl 500 milyonun üzerinde işlem gerçekleştirirken,  yaklaşık 200 milyon TL’ye eşdeğer puan kazandırıyor.

World’ün sektör liderliğini değerlendiren Yapı Kredi Perakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nazan Somer: “Bugün geldiğimiz noktada, World’ün artık sadece bir kredi kartını değil; birden çok bankanın, milyonlarca kart sahibinin, yüzlerce değerli perakende markanın ve binlerce üye işyerinin dahil olduğu, Türkiye’nin en büyük alışveriş ve pazarlama platformunu temsil ettiğini görüyoruz. Biz bu platformu altyapı olarak World’ün kardeş markaları Crystal, Play, Adios ve Taksitçi’ye de taşıdık. Bugün herbiri önemli büyüklüklere erişmiş olan ve birbirinden farklı faydalar sunan bu kartların ortak noktası ve beslendiği lider sadakat programı World’dür” dedi.

Lisans bankaları ile birlikte mevcutta 12 milyona yakın kullanıcısı bulunan World’ün sektörü izleyen değil, yönlendiren bir oyuncu olduğunu vurgulayan Somer, sektördeki liderlik durumunu ise şöyle değerlendirdi: “Kredi kartları sektöründe başarıyı gösteren en önemli kriter, kartlarla yapılan harcamalar sonucunda oluşan kredi kartı alacak bakiyesidir. Son yıllarda birçok bankanın farklı kart satış stratejileri güttüğünü; pazardaki kart sayısını yükseltmek için aynı bankanın aynı müşteriye birden çok kart verme yoluna gittiğini görüyoruz. Bu stratejinin bir sonucu olarak bazı bankalarda kart adetleri, müşteri adedi ve hacimden bağımsız olarak yüksek çıkabiliyor. Kredi kartı pazarındaki temel büyüklük ve liderlik parametresinin kredi kartı alacak bakiyesi ve tekil müşteri adedi olması gerektiğini düşünüyoruz. ”

Somer şöyle devam etti:  “Türk tüketicisini kredi kartlarıyla tanıştıran ve bu alanda dünyanın da takip ettiği standartları oluşturan Yapı Kredi olarak ürün perspektifinden baktığımızda, son derece güçlü bir performans sergilediğimizi görüyoruz. Ancak başarıyı sadece ürün perspektifinden bakarak ölçmeyi yeterli bulmuyoruz. Her zaman müşteriyi odağa koyan ve tüm stratejimizi müşteri çevresinde ören bir bankayız. Bu çerçevede tek bir ürün ile değil perakende bankacılığın tüm hizmet yelpazesinde müşteri deneyimlerini zenginleştirmek ve müşteri memnuniyetini artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Strateji ve iş planlarımızı, organizasyon yapımızı, tüm kanallarımızı, tüm süreç ve altyapılarımızı da bu hedefle uyumlu olarak yeniden yapılandırıyoruz.”

ÖDEME SİSTEMLERİNDE YENİ ÜRÜN VE HİZMETLER YOLDA
Önümüzdeki 5 yıl içinde Türk tüketicisinin ödeme sistemlerinde yeni ürün ve hizmetlerle tanışmaya devam edeceğini belirten Somer, e-ticaret, ticari kartlar, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile temassız ödeme ve yakın alan teknolojisi alanlarında büyüme potansiyeli olduğunu söyledi.

Somer: “Biz de Yapı Kredi olarak yatırımlarımızı ve iş planlarımızı bu alanlara yöneltmiş durumdayız. Kredi kartında artık tek rakibimizin nakit olduğunu, önümüzdeki dönemde kredi kartlarının nakitten pay alarak büyüyeceğini düşünüyoruz. Türkiye’deki nakit hacmini plastik ödeme sistemleri üzerine kaydırarak tüketiciye önemli katma değerler yaratmayı sürdüreceğiz” dedi.




İlgili etiketler : Yapı Kredi, World Card,

Haber Sahibi

Yapı Kredi Bankası
  • Eklenme Tarihi

    : 4 Ağustos 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Ekim 2011
  • Trafik

    : 2240

Diğer Yapı Kredi Bankası Haberleri