Göz kamaştıran yeni Mac'ler Türkiye'de!

  • 12 yıl önce eklendi
  • 2273 defa incelendi
  • Puan : star star star star 57 incelemede 3,89 puan almıştır.
Mac tutkunlarının merakla beklediği Retina ekranlı yeni MacBook Pro ve yenilenen MacBook Air, Bilkom güvencesiyle teknomarketlerde ve yetkili Apple satış noktalarında satışa sunuldu.

Yeni MacBook Pro Retina ve MacBook Air modelleri, Türkiye’nin yetkili Apple distribütörü Bilkom güvencesiyle kullanıcılarıyla buluşmaya başladı. Taşınabilir Mac ailesinin daha da güçlendirilmiş yeni üyeleri, eklenen üstün teknik özellikleri ve uzun pil ömürleriyle dikkat çekiyor.

Yeni MacBook Pro, Piksel Kavramını Ekranlardan Kaldırıyor

Retina Display özelliği kazanan yeni MacBook Pro’lar 5 milyon piksellik ekran çözünürlüğü ile yüksek çözünürlükteki görsellerin çok gerçekçi görünmesini sağlıyor. Evimizdeki yüksek çözünürlüklü TV’lerimizden yaklaşık 3 kat daha fazla detay gösterebiliyor. Bu sayede yeni MacBook Pro ile yapılan işlerde hayal gücünün sınırları zorlanıyor.

Retina Display özelliği ile yüksek renk kalitesini korurken, parlaklığı azaltıyor; günışığında ya da yoğun ışıklı ortamlarda da çok net bir şekilde ekran görüntüsü sunan yeni MacBook Pro, yeni tasarımıyla neredeyse MacBook Air kadar ince…

Yüksek çözünürlükteki birçok modern oyun yeni MacBook Pro’lar ile keyifle oynanabiliyor. Retina Display özelliği, Diaoblo 3, Crysis 2 ve Battlefield 3 gibi popüler oyunların yüksek görüntü kalitesiyle oynanmasını sağlıyor. OS X Mountain Lion’la gelen Game Center özelliğiyle Mac bilgisayarlarda Apple ID’si ile oyun oynanabiliyor. iOS cihazlarda oynanan oyunlara Mac bilgisayarlarla devam edilebiliyor.

Yeni MacBook Pro’lar’ın uzun pil ömrü ile tek bir şarjda çok daha fazla iş yapılabiliyor. Yüksek çözünürlüklü bir ekrana, daha fazla işlem gücüne, daha yüksek grafik performansına ve hayli ince bir tasarıma sahip bir bilgisayar için 7 saat pil ömrü oldukça dikkat çekici bir özellik niteliğinde… Üstelik uyku modundaki MacBook Pro bir gün, bir hafta ve hatta bir ay sonra bile istenilen zamanda anında çalışmaya başlıyor. OS X Mountain Lion’daki Power Nap sayesinde bilgisayarınız uykuda iken bile e-mail ve takvim davetiyesi alabiliyor.

Yeni nesil MacBook Pro, 720p çözünürlüğündeki HD FaceTime kamera, multi touch destekli cam touchpad, arkadan aydınlatmalı klavye, çift mikrofon gibi yenilikleriyle Mac tutkunlarını cezbediyor.

MacBook Air artık daha da hızlı ve güçlü

MacBook Air’lar da MacBook Pro’lar gibi daha uzun pil ömrüne sahip. Bu da web’de gezinmek, fotoğraf düzeltmek ve video seyretmek gibi eğlenceli şeylere daha fazla zaman ayırabilmek anlamına geliyor. MacBook Air’ların pil ömrü 11 inçlik modellerinde 5 saate ve 13 inçlik modellerinde 7 saate kadar çıkabiliyor. MacBook Air’lar uyku modunda 30 güne kadar pil ömrünü koruyor ve istenildiği zaman anında çalışmaya başlıyor. Piller ayrıca 1000 kereye kadar şarj edilebiliyor.

OS X Lion’lardaki Powe Nap özelliği ile Mail, Rehber, Takvim, Hatırlatıcı, Notlar, iCloud'daki iWork dosyaları, Photo Stream ve Find My Mac uygulamaları kontrol ediliyor ve yeni içerikler uyku modundayken alınıyor. Bir güç kaynağına bağlandıklarında yazılım güncellemeleri indirilebiliyor ve Time Machine ile yedekleme yapılabiliyor.

Yıldırım hızındaki Thunderbolt çıkışı ile MacBook Air’lar Wi-Fi ağlarını otomatik olarak bulabildiğinden, internete bir tık ile bağlanmak mümkün oluyor. Bu nedenle herhangi bir yerde web’e göz atılabiliyor, e-mail gönderilebiliyor veya dokumanlar yazdırılabiliyor. Bluetooth teknolojisi ile birlikte MacBook Air’lara kulaklık ya da mikrofon gibi cihazlarla kablosuz olarak bağlantı sağlanıyor.

Yeni MacBook Air, klasik sabit disklere göre dört kata kadar daha hızlı olması sayesinde anında açılıyor ve verilere çok daha hızlı erişim sağlayan flaş depolama özelliğiyle dikkat çekiyor. 4 GB belleği ve 8 GB'a kadar yapılandırma seçeneğiyle, yoğun bellek kullanan uygulamaları kolayca çalıştırabiliyor.

OS X’teki çoklu dokunuş özelliği MacBook Air’da yapılan her şeyi çok daha içgüdüsel, eğlenceli ve doğrudan yapılmasını sağlıyor. Parmaklar için mükemmel şekilde tasarlanan Multi-Touch trackpad ile sadece üç parmakla Mission Control aktive edilebiliyor ya da dört parmak kullanarak Launchpad’deki tüm uygulamalar görülebiliyor.

Yeni MacBook Air’larda ekran çözünürlüğünün yüksekliği adeta daha büyük bir ekrana bakıldığı hissini uyandırıyor. Yeni MacBook Air’ların 11 inçlik modelinin ekranı tipik 13 inçlik bir dizüstü bilgisayarın; 13 inçlik modelleri ise tipik 15 inçlik bir dizüstü bilgisayarın çözünürlüğüne eşit.

Geniş ekran formatındaki 720 piksel FaceTime HD kamera ile daha fazla kişiyle görüşebiliyor. Görüntünün netliği görüşülen kişilerle aynı odadaymış hissi veriyor. Yeni FaceTime HD kamera ile 720p çözünürlükte FaceTime video araması yapılabiliyor.

Aslan Gücündeki Türkçe İşletim Sistemiyle Mac’lerde 200 Yenilik

Türkçe seçenekli OS X Mountain Lion ile birlikte 200’ün üstünde yenilik geliyor. Mac bilgisayarlar iOS uygulamalarına tam uyum sağlıyor. iOS sisteminde en çok kullanılan Notlar, Mesajlar ve Anımsatıcı gibi uygulamalar artık Mountain Lion’da da yer alıyor. iCloud entegrasyonu sayesinde iOS cihazlar üzerinden alınan notlar Mac bilgisayarlarda görüntülenebiliyor. Yine Mac’ler üzerinden alınan notlar iOS cihazlarda da görülebiliyor.

Daha önce iOS 5 ile iOS cihazlara gelen Bildirim Merkezi özelliği Mac bilgisayarlara geldi. Bu sayede Mac kullanıcıları elektronik postalar ve sosyal medya hesaplarındaki arkadaşlık talepleri gibi bildirimlerden anında haberdar olabiliyor.

Mountain Lion Facebook ve Twitter ile entegre olarak sosyal medya kullanımı için önemli bir açılım getiriyor. Facebook hesaplarının eklenmesi daha sonraki güncellemeye ertelense de, Vimeo ve Flickr hesapları da Mountain Lion ile birlikte kullanılabiliyor. Bu entegrasyon sayesinde Safari kullanılmadan bu sosyal hesaplardan paylaşım yapmak mümkün oluyor. Örneğin masaüstünde duran bir fotoğraf, sağ tıklandığında görülen paylaş seçeneğiyle Flickr, Twitter ya da iMessage üzerinden paylaşılabiliyor.

iCloud entegrasyonu ile birlikte Safari de iCloud’a uyumlu olarak çalışıyor. Fakat bu özelliğin aktif olması için iOS 6’nın beklenmesi gerekiyor. Safari’ye gelen Tab View özelliği ile tüm sekmeler iOS’taki gibi sıralanıyor.

Mountain Lion ile birlikte Apple’ın oyun ağı Game Center da Mac’lerde. iOS 4.1 ile gelen mobil ve sosyal oyun platformu Game Center ile Apple ID’si kullanılarak oyun oynanabiliyor. Bu sayede iOS cihazları ile oynanan oyuna Mac cihazlarla devam edilebiliyor. Çoklu oyuncu seçeneği de iOS cihazlarda olduğu gibi Mac’lerdeki oyun keyfini katlıyor.

iOS cihazların televizyon ekranında görüntülenmesini sağlayan AirPlay özelliği de artık Mac bilgisayarlarda bulunuyor. Masaüstü, ekrana doğrudan aktarılabildiğinden sorunsuz bir şekilde film izlenebiliyor ve oyun oynanabiliyor. Ancak bu özelliğin kullanılabilmesi için Apple TV cihazının da kullanılması gerekiyor.

Dictation Speech özelliği ile birlikte İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca ve Japonca dillerinde dikte yapılabiliyor. Bu sayede, şu an için Türkçe olmasa da, hızlı yazı yazma gereksinimlerinde klavye kullanımı ortadan kalkıyor.

OS X Mountain Lion ile birlikte gelen Gatekeeper güvenlik sistemi ile Mac’ler çok daha güvenli hale geliyor.
Apple Ürünlerinde Bilkom Güvencesi’ni Mutlaka Sorun…

Yeni Macbook Pro ve Macbook Air almak isteyen kullanıcıların gerektiğinde ürün ile ilgili her türlü desteği alabilmeleri için ürün paketlerinde “Bilkom güvenceli” ürünleri almaya dikkat etmeleri gerekiyor. Apple’in resmi distribütörü Bilkom; yeni MacBook Pro ve MacBook Air için hem satış sonrası destek ve iki yıl garanti ayrıcalıkları sunuyor, hem de ürünlerle birlikte verilen www.dijitalyasamkocu.com anahtar şifresiyle ürüne dair tüm Türkçe kullanım videolarına erişim sağlıyor.


İlgili etiketler : Mac, Apple, Os X, Macbook. Macbook Pro, Retina,

Haber Sahibi

Apple
  • Eklenme Tarihi

    : 2 Ağustos 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : 2 Ağustos 2012
  • Geçerlilik Tarihi

    : 2 Eylül 2012
  • Trafik

    : 2273

Diğer Apple Haberleri

Benzer Haberler