Denizlerimiz Anadolu Sigorta'nın Güvencesi Altında

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2156 defa incelendi
  • Puan : star star 65 incelemede 2,38 puan almıştır.
Anadolu Sigorta, denizlerin kirlenmesini önlemek ve kirlilikle mücadeleye katkıda bulunmak amacıyla DenizTemiz Derneği/TURMEPA ile çalışma başlattı. TURMEPA ile imzalanan protokolle, her türlü deniz aracının sigorta edilmesinden elde edilecek gelirden Türkiye’de denizlerin temizlenmesi için çalışmalar yürüten TURMEPA da pay alacak.

Anadolu Sigorta, denizlerin kirlenmesini önlemek ve kirlilikle mücadeleye katkıda bulunmak amacıyla DenizTemiz Derneği/TURMEPA ile çalışma başlattı. TURMEPA ile imzalanan protokolle, her türlü deniz aracının sigorta edilmesinden elde edilecek gelirden Türkiye’de denizlerin temizlenmesi için çalışmalar yürüten TURMEPA da pay alacak. İşbirliğiyle ilgili protokol Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su ile TURMEPA Genel Müdürü Akşit Özkural arasında imzalandı.

İmza töreninde konuşan Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, Anadolu Sigorta’nın, Türkiye’nin ilk yerli sermayeli sigorta şirketi olarak kurulduğu günden bu yana, bu ülkeden destek aldığını ve kazandığını da yine Türkiye’ye yatırdığını belirtti. TURMEPA ile gerçekleştirilen işbirliğini de bu çerçevede gördüklerini anlatan Mustafa Su, “Türkiye’nin sigortası olan Anadolu Sigorta, ülkemizdeki bütün değerlerin de koruyucusu ve destekleyicisidir” dedi.

Dünya ticaretinin yüzde 90’ı denizlerde
Dünya üzerindeki ticaretin yüzde 90’ının denizler üzerinde gerçekleştiğini hatırlatan Mustafa Su, Türkiye karasularında ise yaklaşık 15 bin deniz aracının bulunduğuna dikkat çekti. Mustafa Su, “Dünyada denizler üzerindeki ticaretin tutarı 400 milyar dolar civarında. Binlerce deniz aracıyla milyarlarca dolarlık yükün dünyanın dört bir yanına taşındığı bir ortamda, sadece ürünlerin değil, denizlerin de bu ticaretten pay alması gerektiğini düşünüyoruz. Bu amaçla, Türkiye’de denizlerin kirlenmesini önlemek ve mevcut kirlilikle mücadele için çalışmalar yürüten TURMEPA ile işbirliği yapmaya karar verdik” dedi.

Temiz deniz için sektöre çağrı
Türkiye’nin en köklü kuruluşu olarak sektörde pek çok ilke imza attıklarını ifade eden Mustafa Su, bu işbirliğinin de bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. TURMEPA ile gerçekleştirdikleri işbirliğinin sektör tarafından da benimsenmesi durumunda, Türkiye denizlerinde yürütülen temizlik çalışmalarının çok daha aktif hale geleceğini belirtti.

Anadolu Sigorta denizlerde de lider
Konuşmasında Anadolu Sigorta’nın denizcilik sektöründeki konumuyla ilgili bilgilere de yer veren Mustafa Su, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şirketimiz, geçen yıl su araçları branşında toplam sektör üretiminin yüzde 40’a yakınını tek başına gerçekleştirdi. Şirketimizin bu branştaki güçlü pozisyonu, yıllar boyunca bu branşa verdiğimiz önem ile doğru orantılıdır. Bu süreç; ciddi bir kültürdür ve yıllar boyunca aynı ciddiyet ve ekiple işlenerek bu günlere ulaşmıştır. Şirketimiz, başta Genel Müdür Yardımcımız ve Müdürümüz olmak üzere, nakliyat ve su araçları sigortaları branşlarında, bu işin eğitimini almış gerçek denizcilerin görev aldığı sektördeki tek büyük şirkettir. Zira denizciliğin ayrı bir dili vardır. Anadolu Sigorta olarak bu dili anlıyor ve denizci dostlarımızla aynı dilden konuşuyoruz. Bu sebeple şirketimizin 2007 yılından bu yana su araçları branşındaki üretimi kesintisiz bir şekilde artmakta.

Buradan tüm denizcilik sektörüne sigortalı olmanın önemini de bir defa daha hatırlatmak isterim. Deniz taşıtları ve özellikle yük gemileri ile tankerler sigortalanırken, son derece büyük değerler teminat altına alınmakta.

Öte yandan sadece geminin fiziki bütünlüğü değil, sözgelimi üçüncü kişilere karşı sorumluluk veya üçüncü kişiler tarafından yapılan harcamalar da yaptığımız sigortaların kapsamına giriyor. Bu nedenle aslında bir hasar durumunda çok ciddi büyüklüklere ulaşabilecek kayıplardan bahsetmekteyiz. Deniz Ticaret Odası’nın istatistiklerine göre, dünya üzerindeki ticaretin yüzde 90’ına yakını denizler üzerinden yapılmaktadır. Küresel ölçekte deniz ticaretinin yıllık 400 milyar dolarlık bir gelir yarattığı hesaplanmaktadır.

Ülkemiz karasularında yol alan yaklaşık 10 bin tekne, 2 bin balıkçı gemisi, bin römorkör ve vinç benzeri deniz taşıtı ile 2 bin kargo gemisi olduğunu düşünüyoruz. Bu rakamların ekonomimizdeki gelişmeyle paralel ileriki yıllarda daha da artacağı ve sigortacılık da başta olmak üzere ülkemizdeki ilgili pek çok sektörün bu artıştan olumlu etkileneceğini söylemek yanlış bir tahmin olmayacaktır.  

Denizlerimizin kirlenmesini önlemek ve var olan kirlilikle mücadele etmek amacıyla faaliyet gösteren TURMEPA’nın, imzalanan bu anlaşma ile Anadolu Sigorta’nın gücünden faydalanacağına ve misyonunu daha da emin bir şekilde yerine getireceğine inanıyorum.”

TURMEPA Genel Müdürü Akşit Özkural ise, denizlerimizi karadan ve denizden gelen kirlilik nedeniyle hızla kaybettiğimize dikkat çekti. Aldığımız her nefeste denizin payı olduğunu, yaşamak için ihtiyaç duyduğumuz oksijenin yüzde 75’ini denizin sağladığını hatırlatan Özkural, “Sanayi ve turistik tesisler ile belediyelerin yaklaşık yüzde 80’i, atıklarını yeterli seviyede biyolojik olarak arıtmıyor. Su kaynaklarımızı, arıtılmadan doğaya bıraktığımız atıklarla yine bizler kirletiyoruz” şeklinde konuştu. Denizlerimizin kritik eşikte olduğunun altını çizen Özkural, “Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, Karadeniz’de 50 yıl önce 52 olan balık çeşidinden 26’sının nesli tükendi. Geriye kalanların büyük bir kısmı da avlanılabilecek miktarın çok altında. Marmara Denizi’nde 70’li yıllarda görülen ekonomik değeri olan 124 balık türü de yok oldu” dedi.

Özkural, Anadolu Sigorta’nın gösterdiği bu duyarlılığı çok önemsediklerini belirterek bu işbirliği modelinin diğer finans ve sigorta şirketlerine örnek olmasını gerektiğini söyledi. ‘Mavi Vatan’ın sahipsiz kalmaması gerektiğini belirten Özkural, tüm su kaynaklarımıza önemle ve kıskançlıkla sahip çıkmamız gerektiğini de belirtti.





İlgili etiketler : Anadolu Sigorta, Deniztemiz Derneği, Turmepa, Denizlerin Temizlenmesi,

Haber Sahibi

Anadolu Sigorta
  • Eklenme Tarihi

    : 21 Aralık 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 29 Şubat 2012
  • Trafik

    : 2156

Diğer Anadolu Sigorta Haberleri

Benzer Haberler

  • Cevahir AVM Sömestr Tatilinde Çocuklar Cevahir AVM'de Mavi Bir Rüyaya Dalıyor!

    Sömestr Tatilinde Çocuklar Cevahir AVM'de Mavi Bir Rüyaya Dalıyor

    Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi, ‘Denizlerin Kaşifleri’ etkinliğiyle, denizlerin büyülü dünyasının kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Çocuklar sömestir tatilinde İstanbul Cevahir’deki ‘...
    21 Ocak 20143585 defa incelendi
  • Turkcell Turkcell Mobil İletişim Teknolojileri ile Doğal Hayatı Koruma Altına Alıyor

    Turkcell Mobil İletişim Teknolojileri ile Doğal Hayatı Koruma Alt

    KuzeyDoğa Derneği, Turkcell, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle Türkiye’de ilk kez kurtları takibe aldı Turkcell, KuzeyDoğa Derneği ve Orman ve Su İşleri B...
    15 Kasım 20111800 defa incelendi
  • Espark AVM Eskişehir Verem Savaş Derneği Sergisi Espark’ta

    Eskişehir Verem Savaş Derneği Sergisi Espark’ta

    ECE Türkiye tarafından yönetilen Espark Alışveriş Merkezi aktivitelerine devam ediyor. Dünyada her yıl 9 milyon yeni verem hastası ortaya çıkmakta ve bir buçuk milyon kişi bu hastalıktan öl...
    4 Ocak 20122694 defa incelendi
  • Astoria Alışveriş Merkezi Seray Vural, “Benimle Oynar mısın?” Sergisine Katılıyor!

    Seray Vural, “Benimle Oynar mısın?” Sergisine Katılıyor!

    Eserlerinde yaşanmışlıklara, zaman içerisinde biriktirilenlere, üst üste gelen hayatlara, zamanın getirdiklerine dikkat çeken Seray Vural, 24-30 Ekim 2014 tarihleri arasında Bir Dilek Tut De...
    21 Ekim 20141792 defa incelendi
  • Media Markt Media Markt'tan Emeklilere Teknoloji Eğitimi

    Media Markt'tan Emeklilere Teknoloji Eğitimi

    Avrupa’nın bir numaralı elektronik market zinciri Media Markt, Türkiye Emekliler Derneği ile hayata geçirdiği ‘Emeklilere Teknoloji Eğitimi’ projesi ile bugüne kadar 8 farklı ilde yüzlerce e...
    11 Mayıs 20151182 defa incelendi