Coca-Cola, Fortune En Beğenilen Şirketler Araştırmasında 4. Sıraya Yerleşti

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2205 defa incelendi
  • Puan : star star 61 incelemede 2,23 puan almıştır.
Coca-Cola, ABD merkezli Fortune dergisi tarafından her yıl düzenlenen “Dünyanın En Beğenilen Şirketleri” araştırmasında 4. sırada yer aldı. Coca-Cola, aynı araştırmada meşrubat sektörünün en beğenilen şirketi seçildi. 1995 yılından bu yana ilk kez ilk 5’in içerisinde yer alan Coca-Cola, araştırmanın meşrubat kategorisindeki 9 kriterinin 7’sinden birincilikle çıktı.

ADB merkezli Fortune dergisi tarafından yıllık olarak yapılan “Dünyanın En Beğenilen Şirketleri” araştırmasının sonuçlarına göre Coca-Cola, tüm sektörler arasında dünyanın en beğenilen 4. şirketi oldu. Geçtiğimiz yıl listeye 6. sıradan giren Coca-Cola, 1995 yılından bu yana ilk defa bu sene en beğenilen ilk 5 şirket arasına girdi. Coca-Cola, meşrubat sektöründe ise, dünyanın en beğenilen şirketi seçildi.

Fortune dergisi, gazlı içecek sektörünün sıkıntıda olmasına rağmen, 2008 yılından bu yana CEO ve Yönetim Kurulu Başkanlığını Muhtar Kent’in yaptığı Coca-Cola’nın başarılı bir yükseliş göstermesini pazara sunduğu yeni ürünleriyle büyümesini sürdürmesine bağladı. Coca-Cola CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent, Coca-Cola’nın 125. yıl kutlamaları nedeniyle yaptığı açıklamada da 2020 yılına kadar ürün portföyünü sürekli olarak geliştirmek hedefini koymuştu.

Coca-Cola Dokuz Kriterin Yedisinde Birinci
Coca-Cola, Fortune dergisi tarafından gerçekleştirilen “Dünyanın En Beğenilen Şirketleri” araştırmasının meşrubat kategorisindeki 9 kriterin 7’sinden lider olarak çıktı. Coca-Cola’nın birincillikle çıktığı kriterler arasında, inovasyon, insan kaynağı yönetimi, sosyal sorumluluk, yönetim kalitesi, finansal güçlülük, uzun dönemli yatırım ve ürün / hizmet kalitesi bulunuyor.





İlgili etiketler : Coca Cola, Fortune,

Haber Sahibi

Coca Cola
  • Eklenme Tarihi

    : 3 Mart 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Nisan 2012
  • Trafik

    : 2205

Diğer Coca Cola Haberleri