Asus'un Çevreciliği Ödüllendirildi

  • 12 yıl önce eklendi
  • 1687 defa incelendi
  • Puan : star star star 55 incelemede 3,13 puan almıştır.
ASUS, uyum taahhüdü verdiği IECQ Zararlı Madde İşleme Yönetimi (Hazardous Substance Process Management) (IECQ HSPM) sertifikasındaki standartlara gösterdiği sadakat dolayısıyla ödüllendirilen ilk bilgisayar şirketi oldu.

Küresel çapta öncü bir bilgisayar üreticisi olarak ASUS, ürün imalatı sırasında çevreye verilebilecek her türlü potansiyel zararlı etkiden kaçınmak için bütün içerikleri kontrol edeceği, kendi Zararlı Madde İşleme Yönetimi’ni kurdu. Şirket, Avrupa RoHS yönergesi çerçevesinde belirtilen şartlara uymanın yanı sıra kendi iradesiyle başka zararlı maddelerin (hali hazırda toplam 171 kimyasal madde) kontrolü konusunda da hassasiyet göstermektedir. Asus’ta kullanımına izin verilen maddelerin, yönergelerde sözü edilenlerden de daha katı bir kontrole tabi tutulduğu biliniyor.

ASUS’un Kalite Müdürü Frank Lin, "IECQ Zararlı Madde İşlemi Yönetimi’ndeki taahhütlerimize bağlılığımız dolayısıyla bu ödülü almaktan onur duyduk.” diyerek şunları ekledi: 'IECQ HSPM Sertifikası almaya çalışan kurumların sayısı her geçen gün daha da artıyor. Asus olarak çabamızın böylesi takdir görmesi ise gelecek nesillere daha yeşil bir çevre bırakma konusunda bizleri daha kararlı ve daha güçlü hissettiriyor.'

İlk olarak 2005 yılı Mart ayında kurulan IECQ HSPM Sertifikasyonu, bir şirketin, zararlı maddeler ile elektrik ve elektronik ekipmanların imhasına yönelik kısıtlamaları belirleyen Avrupa Birliği RoHS amaçları ve WEEE direktiflerine uyma taahhüdünü gösteren bir belge. IECQ/ECCB, ilk IECQ HSPM tescilini, 11 Ekim 2005 tarihinde Austin, Teksas’taki Sigma Tel Inc. firması için yaptı.





İlgili etiketler : Asus, Iecq Hspm Sertifikasyonu,

Haber Sahibi

Asus
  • Eklenme Tarihi

    : 23 Haziran 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Haziran 2012
  • Trafik

    : 1687

Diğer Asus Haberleri